Едва на 27 години, роденият в Швейцария Базил Айденбенц ни

...
Едва на 27 години, роденият в Швейцария Базил Айденбенц ни
Коментари Харесай

Момчето, което Яна Маринова и Луиза Григорова-Макариев похитиха

Едва на 27 години, роденият в Швейцария Базил Айденбенц ни е прочут и от дребния, и от огромния екран. Виновни (в кавички, схваща се) са основната му роля в британския сериал " Виктория " и присъединяване в спечелилия няколко Оскара през 2019 година филм " Фаворитката ".

Именно специалността го довежда и в България, с цел да взе участие във кино лентата в " Диви и щастливи ". Само един диалог с режисьора Мартин Макариев му е задоволителен, с цел да одобри ролята на похитеното от Яна Маринова и Луиза Григорова-Макариев богаташче.

Освен че се оправя още веднъж ужасно, Базил се оказва и всестранно развита персона с доста занимания и ползи. Очаквано, избира да живее за мига, " тъкмо тук и в този момент ", а през свободното си време обича да гледа филми, да готви и да свири на пиано.

Какво да чакаме от " Диви и щастливи "

Яна Маринова и Луиза Григорова-Макариев са българските Телма и Луиз

Всъщност, първата му огромна обич е не актьорската специалност, а музиката. " Случи се по този начин, че у дома имахме пиано и аз започнах да изсвирвам на него още преди да проходя. "
 Снимка 462736

Вероятно влечението му към музиката се дължи и на обстоятелството, че Базил е роден в музикално семейство. Повечето от най-близките му родственици са професионални музиканти, а тези, които не са, свирят най-малко на един инструмент.

Когато не се занимава с музика, Базил се отдава на друго обичано занятие - готвенето. Любимото му ядене е телешко " Уелингтън ", което с наслада подготвя даже на режисьора и актьорския екип на " Диви и щастливи " в София. " Правя го с доста ентусиазъм, обич и самообладание. И да не забравяме - с доста гъби. "
 Снимка 462737

Вдъхновение в живота си Базил черпи освен от кулинарията, само че и от редица известни персони и филми. Казва, че същински се възхищава на английския артист, комедиант, публицист, публицист, режисьор, сценарист и драматург Стивън Фрай. Основната причина е в дълбокия интерес на Фрай към всеки аспект на човешкото държание.

Иначе, обичаният филм на Базил е " Хлапето " на Чарли Чаплин. " Времето и разказването на случката, водещи до кулминационната точка на историята, е просто същинска наслада за сетивата ми всякога, когато виждам този филм. "

И в случай че за кино лентата няма и грам съмнение, на Базил му е доста мъчно да уточни обичания си артист. Безкрайно съжалява обаче за загубата на артиста Филип Сиймур Хофман, с който постоянно е мечтал да работи.
 Снимка 462854

Как решихте да ставате артист?

Откакто се помня, обичам да вземам участие в представления. Още от дребни със сестра ми играехме пиеси на тавана. В последна сметка, започнах да отивам на прослушвания, което някак си се трансформира и в предпочитание за професионална кариера. Но процесът беше доста муден и еволюционен.

Как се стигна до присъединяване ви във " Фаворитката "?

По най-стандартния и прост метод: получих позвъняване от моя сътрудник, отидох на прослушването, обадиха ми се, че са ме избрали, и получих работата. По това време нямах ни най-малка визия какъв брой прочут ще стане този филм.

Целият снимачен развой беше доста забавен, най-много самата подготовка. Всъщност, множеството подиуми от " Фаворитката " бяха снимани с естествена светлина, което значи, че значително зависихме от времето. Трябваше да определим и точния миг, в който да снимаме дадена сцена в дадена стая, и то по този начин, че да получим както нужното количество светлина, по този начин и съвършения ъгъл, под който тя пада.
 Снимка 462742

Какъв щяхте да бъдете сега, в случай че не бяхте артист?

Имам прекалено много ползи и бих могъл да върша съвсем всичко. Вероятно по тази причина и станах артист. Това е единственият метод, по който мога да бъда и готвач, и астронавт, и корсар, и разбойник, и стихотворец, и музикант едновременно, без да се постанова да предпочитам различен път в кариерата.

Къде виждате себе си след пет години?

В идеалния случай някъде на топло и с плаж. Но може би единствено тъй като съм в Лондон сега, а тук е извънредно студено и мрачно през зимните месеци. Или може би назад в България? Никога не се знае...
 Луиза Григорова-Макариев,
Най-дивата и щастлива Луиза Григорова-Макариев

Колко огромно е предизвикването да снимаш екшън филм
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР