Едва на 19 години Килиан Мбапе стана световен шампион с

...
Едва на 19 години Килиан Мбапе стана световен шампион с
Коментари Харесай

Мбапе дарява премията си за благотворителност

Едва на 19 години Килиан Мбапе стана международен първенец с Франция на Мондиал 2018 в Русия, а в този момент сподели какъв брой огромно сърце има. Нападателят на ПСЖ реши да подари цялата си награда от Световното за благотворителни цели.

През актуалната 2018 година Мбапе стана първенец с ПСЖ в Лига 1 и завоюва с парижани купата на страната, а кулминационната точка бе международната купа с екипа на „ петлите “. Бързият като спринтьор от леката атлетика нападател бе определен за най-хубав млад състезател на Мондиала в Русия. Той към този момент е огромна звезда.

Ето че Мбапе желае да съобщи от своето благополучие и на хората, дарявайки цялата си награда от Световното. Парите ще бъдат преведени на организация, която финансира заболели деца и такива в неравностойно състояние за безвъзмездни спортни уроци.

„ Да играеш за родината, по тази причина човек не би трябвало да получава пари “, показа Мбапе, чиято годишна заплата в ПСЖ е оценяване на 18 милиона евро бруто. Премията му от Мондиал 2018 е съвсем половин милион евро.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР