Едва на 15 години, Килиън О’Конър е превърнал детската си

...
Едва на 15 години, Килиън О’Конър е превърнал детската си
Коментари Харесай

Истинският Хари Потър чупи рекорд с най-много магически трикове за една минута

Едва на 15 години , Килиън О’Конър е трансформирал детската си фантазия в действителност . Ученикът от графство Мийт, Ирландия, е Хари Потър в действителния живот , трупащ вълшебен трикове , които наподобяват съвсем невероятни , с цел да бъдат нещо друго, с изключение на същинска магия! Благодарение на сръчността си младежът е извоювал купата на за най-вече вълшебен трикове , изпълнени за една минута /под 16 години/.

При слагането на върха си Килиън е показал 28 вълшебен трика единствено за една минута, в това число да накара пръчка да се появи /привидно/ от нищото и да накара моливи да изчезнат . С равнодушие, което би оставило даже опитни магьосници в благоговение , магьосникът е извършил трик, посредством който е трансформирал цвета на две копринени части.

„ За да реализира задачата си, изследвах сегашния връх и разнообразни техники, които биха могли да работят “, изяснява той.

„ Чувството е необикновено “ , споделя Килиън за включването си в последното издание на Световните върхове на Гинес за 2025 г .

„ /Да бъда в книгата/ постоянно е било моя фантазия. Сега се усещам като част от историята – нещо, което мога да споделя с децата си някой ден “ , добавя той.

Този рекорден героизъм завоюва на Килиън повече от място на страниците на бестселъровия сборник: той влезе и в редиците на „ Young Achievers “ , изключителни рекордьори на утрешния ден. От откриватели до спортисти, „ Young Achievers “ са разнообразна груп а от рекордьори под 16 години , които всекидневно ни възхищават със своите гении и непрекъсната отдаденост, оформяйки света на суперлативите макар младостта си.

През 2023 година Килиън се състезава яростно в 16-ото издание на „ Britain’s Got Talent “ . След като омагьоса съдиите с осъществяванията си и стигна до финалната фаза на надпреварата, младият вълшебник се класира на 3-то място по време на финала .

Магията за пръв път пленява въображението на Килиън , когато на нежната възраст от 7 години чичо му му демонстрира вълшебен трик . Въпреки че това бележи началото на една пристрастеност за цялостен живот, същинският възторг на детето към магическите трикове в действителност разцъфтява, когато той вижда сътрудника си вълшебник и YouTube звезда Иси Симпсън по време на „ Britain’s Got Talent “. Иси приключи конкуренцията като подгласник на изданието за 2017 година на известното шоу за гении.

„ Иси беше единствено на осем по това време, на същата възраст като мен “ , спомня си Килиън, говорейки за 11-ия сезон на телевизионната стратегия.

„ Търсех нещо, което да ми помогне да се наемам и да поддържам връзка с хората, и си помислих, че може би магията ще помогне. Останалото, както се споделя, е история. “

Оттам Килиън се е потопил в света на магическите трикове , постоянно търсейки нови, които да добави към осъществяванията си . Днес обичаните му трикове са тези с игра на карти . Любимият му вълшебен трик е с карти, наименуван „ Triumph “, от Dai Vernon.

Благодарение на магията Килиън освен открива гений : той също по този начин открива своя глас и метод да усъвършенства обществените си умения . Диагностициран с аутизъм , младежът гласно приказва за удобния резултат , който изпълняването на вълшебен трикове има върху всекидневието му като цяло. За да назове едно от многото преимущества на заниманието си, Килиън постоянно е приказвал за компликациите си с общуването и е обяснявал по какъв начин магическите осъществявания преодоляват дистанцията сред него и другите.

„ Магията ми разреши да поддържам връзка повече с хората “ , сподели младежът и добави: „ Също по този начин се сприятелих с сходни ползи и пътувах до най-невероятните места. “

Въпреки че пътят към това да стане рекордьор е изправен пред всевъзможни провокации пред младия вълшебник , в това число някои на практика компликации, младежът е повярвал в фантазията си и е съумял. Килиън има диспраксия – положение, което визира координацията и двигателните умения. По този мотив той сподели, че е трябвало да приспособява магията си, с цел да дава отговор на качествата му.

„ Диспраксията ме сложи в неизгодно състояние с избора на трикове, които можех да употребявам, само че това не ме спря “, изяснява той, когато приказва за върха.

„ Просто се концентрирах върху тези, които биха работили най-добре за мен “, продължи младежът.

Точно по този начин – до момента в който е жонглирал сред учебните си отговорности и приятелите си, Килиън се е посветил на заниманието си . Следователно лятото на 2023 година е било отдадено на рационализиране на представянето му и подготовки за опита за връх.

„ Тренирах доста и макар че бях отчаян, постоянно гледах крайната цел “ , споделя Килиан.

Обичам да споделям насладата, която носи магията. Прави ме благополучен, а и другите.

„ Магията е за всички възрасти и постоянно има какво ново да научите “, изяснява той.

Благодарение на славата си младият вълшебник също е имал шанса да се срещне с скъпи ментори , които са му дали препоръки за възстановяване на занаята му. Такъв е казусът със Саймън Коуел, защото Килиън се състезава в неговия тим, откакто е бил определен за „ America’s Got Talent: Fantasy League “.

„ Саймън ми даде в действителност добър съвет “, споделя Килиън.

Саймън обаче не е единствената фигура , която е направлявала Килиън по време на пътуването му. Неговите вълшебен наставници включват Ръс Стивънс , който оказа помощ за усъвършенстването на уменията му, и емблематични магьосници като Динамо и Шин Лим – персони, които са издълбали всеки собствен личен именит път.

Когато не е ангажиран с учебна работа или представления, тийнейджърът-рекордьор се занимава с няколко занимания, а ползите му варират от шах и снимка до битка в WWE. Въпреки това, без значение какво ново занимание може да провокира интереса му, пристрастеността на Килиън към магията остава непоколебима.

Семейството също е крайъгълен камък в живота на младежа. Родителите му са го подкрепяли на всяка крачка и в този момент са изключително горди да го видят измежду младите рекордьори.

„ Те не могат да повярват, че ще бъда в книгата “ , споделя той, добавяйки: „ От 53 000 записа единствено 4000 влизат и фактът, че аз съм един от тях, е необикновен. “

Прокарвайки своя лична пътека , Килиън се надява, че записът му ще въодушеви други деца: „ Искам да въодушевявам други деца, тъкмо както Иси въодушеви мен. /…/ Надявам се, споделяйки моята история, да мога да вдъхновя други деца. Бих желал някой ден да мога да внеса магията в учебните заведения като форма на терапия. “

Младият вълшебник може към този момент /официално/ да е необикновен , само че жаждата му за нови върхове надалеч не е задоволена . Мислейки за бъдещето, той към този момент се оглежда за нови подвизи — в това число показване в Лас Вегас и надграждайки достижението си за над 16 години на настоящата му купа. Рекордът за над 16 години, за най-вече вълшебен трикове, изпълнени за една минута, е бил усъвършенстван през 2024 година с цели 52. Титлата принадлежи на канадския жонгльор Иън Стюарт .

Кой знае дали Килиън ще се насочи към върха на Иън идващия път, грабвайки короната за най-бърз вълшебник в света ! Но небето е границата, когато става дума за чупене на върхове, а въображението на младежите не познават граници.

Що се отнася до това какво значи за него да влезе в „ Young Achievers Inductees 2025 “ и името му да бъде запомнено вечно в Книгата на върховете на Гинес, Килиън споделя: „ Подобряването на купа в Световните върхове на Гинес беше незабравимо прекарване. /…/ Надявам се моята история да въодушеви други деца да мечтаят и да не се опасяват да преследват личната си купа в Световните върхове на Гинес. “

Рядък случай в УМБАЛ-Бургас: Мъж е с обрив по цялото тяло след хапче срещу болежка

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР