Едва ли скоро темата за стреса ще спре да бъде

...
Едва ли скоро темата за стреса ще спре да бъде
Коментари Харесай

Стрес или депресия - как да ги различим

Едва ли скоро тематиката за напрежението ще спре да бъде настояща - животът на актуалния човек няма по какъв начин да съществува без нея. Можем ли обаче да отличим стрес от меланхолия, в случай че споделят редица идентични признаци като бодърствуване, проблеми с храносмилането и концентрацията, както и нормалната липса на въодушевление ?
 Снимка 287515

Според Lifehacker хроничният стрес, с изключение на общите признаци, може да докара и до меланхолия, когато не се третира. Важно е обаче да знаем, че стресът се случва на етапи - претърпяваме претрупан интервал, след което той отминава. Депресията обаче може да продължи с години .

Приятни събития като събиране с другари, дълго чакана почивка или странствуване могат да ни накарат да забравим напрежението и да сме щастливи. Когато сме в меланхолия, даже сходни приятни прекарвания няма да ни оказват помощ.

Затова лекарите поучават умишлено да търсим способи за справяне със напрежението , преди да е станал продължителен и да прерасне в меланхолия. Такива могат да са спортът, медитацията , изключване от проблемите или просто елиминиране на източниците на стрес .
 Снимка 501725

Депресията, от своя страна, е съществено положение, което има потребност най-малкото от терапия, в случай че не и от медикаментозно лекуване . Когато имаме подозрение за такава, би трябвало да потърсим профилирана помощ допустимо най-скоро.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР