Едва ли скоро е имало нападател в Левски със статистиката

...
Едва ли скоро е имало нападател в Левски със статистиката
Коментари Харесай

Шумен в елита, тих в Европа

Едва ли скоро е имало нападател в Левски със статистиката на Рикардиньо. Бразилецът се радва на впечатляващ старт с екипа на " сините ", откогато дебаркира в България през зимата на 2023 година. На стадион " Георги Аспарухо " южноамериканецът не се поколеба да вземе №9 с идването си без да е осведомен евентуално с тежестта на избора си. Преди него доста други бяха се проваляха с гръм и тропот в желанието си да носят номера на Георги Аспарухов и Георги Иванов.

Черният лист е дълъг - от Линел Китамбала до Дени Алар образците не са един и два поради огромното текучество. Мнозина почитатели евентуално към този момент са не запомнили огромна част от нападателите, минали през " Герена " в опит да оставят отпечатък. При Рики това не е по този начин. Бразилецът пристигна и с първите си думи даде да се разбере, че се цели високо. 

" Въпреки младата си възраст, отивам в Левски да направя разликата - разгласи при идването си в София към този момент някогашният състезател на Гремио. - Ще дам всичко от себе си и ще направя всичко по силите си, с цел да печеля трофеи и да запиша историята си в тима. Много съм благополучен от новото предизвикателство и съм доста разчувствуван да стартира работа в клуба ".

По-малко от месец след дебюта в Efbet Лига бе нужен на бразилеца, с цел да открие головата си сметка. Направи го на два пъти в Пазарджик против Хебър, а триумфът прекъсна онази отрицателна серия на " сините " от 11 мача за състезание. Последваха мощни месеци за Рики, осъществил още против Арда, Ботев Пловдив, ЦСКА 1948, Септември, Локомотив Пловдив и Черно море. През актуалната акция №9 на Левски продължи с наказателната акция и подчини към този момент познатите си жертви - " алените " от Бистрица, вкара на " Лаута " и на " Христо Ботев ". Така за общо 20 срещи на равнище шампионат, нападателят се снабди с съвършената статистика от 12 гола.

Другото лице на Рики пристигна в Европа. Там нападателят бе повече от спокоен. В дебютната си акция в Лигата на конференциите Левски не видя попадение на своя таран. Южноамериканецът спомогна за гола на Уелтън в Скопие, когато опита да стреля, само че подаде на Уелтън. Сушата му продължи в реванша, двете срещи против Апоел (Беер Шева) и Айнтрахт. Във Франкфурт таранът бе изолиран от играта, по този начин и не съумя да насочи прецизен удар. Темата за представянето на нападателя в Европа бе наранена и на конференцията след мача в София с германците. Тогава Николай Костов отбрани своя футболист, макар сухата му статистика.

" Срещу нас имахме сериозен тим със съществени бранители. Затова изглеждаше може би, че не спори играта на Рикардиньо или останалите ни нападатели. Не желая да приказвам самостоятелно. Нормално е в процеса на сезона някои играчи да излизат от форма, други да навлизат в по-добра. Ролята на запасите е да укрепват тима ", изясни наставникът.

Повече мачове в Европа за този сезон " сините " няма да имат. Те ще би трябвало да се концентрират в шампионата и шампионата за Купата на България. Там Рики към този момент сподели, че може да бележи. За следващата година пък евентуално ще остане отговора дали представянето му в този момент подсказва за тавана на опциите му или става въпрос за липса на шанс.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР