Едва ли ще ви изненадаме с новината, че смартфоните ни

...
Едва ли ще ви изненадаме с новината, че смартфоните ни
Коментари Харесай

И това доживяхме! Смартфонът ще познава по кашлицата ни дали сме с Covid-19

 Едва ли ще ви изненадаме с новината, че смарт телефоните ни и приложенията в тях знаят много неща за нас. Представете си, че сте инфектирани с коронавирус и смарт телефонът ви го е научил преди вас - звучи нереалистично, нали? Само дето не е фантастика, а си е просто просвета. На пазара скоро може да се появи ново мобилно приложение, което диагностицира заболяването само по кашлицата и по говора на притежателя.

Приложението към този момент с огромна акуратност разпознава инфектираните хора, а в този момент създателите му търсят метод да понижат % на неверните диагнози при здрави хора. 

Идеята за новото приложение е на трима информатици от Масачузетския технологически институт. Джорди Лугарта, Феран Хуето и Браян Субриана в границите на два месеца са анализирали над 2000 аудиозаписа на общо 5320 души. Записите съдържали както кашляне, по този начин и диалект. 

Досегашните резултати са многообещаващи. " При хора, които с формален тест са диагностицирани като заболели, точността възлиза на 98,5% “, пишат създателите на приложението.

С други думи при потвърдено заболели хора приложението реализира съвсем 100-процентова акуратност. Проблемът се състои в това, че изкуственият разсъдък бърка в противоположната посока - съвсем 20% от хората, които съгласно приложението са заболели, в действителност се оказват здрави.Тъкмо този проблем би трябвало да се в профил, написа Нова тв. 

Авторите са уверени, че тяхното приложение може да се трансформира в безвъзмезден и бърз метод за диагностициране на ковид.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР