Едва ли ще ви изненадам като ви кажа, че на

...
Едва ли ще ви изненадам като ви кажа, че на
Коментари Харесай

Слави: Борисов отново излъга, а Мутафчийски днес говори едно, утре - друго

" Едва ли ще ви изненадам като ви кажа, че на 8 април Бойко Борисов още веднъж излъга. Пред репортера на „ 7/8 ТВ “ Станислав Балабанов, министър-председателят съобщи, че в процентно отношение на глава от популацията България е правила тъкмо толкоз проби за ковид, колкото и Германия. Разбира се, това е долна неистина. По публични данни България е направила 8 пъти по-малко проби от Германия, сметнато на глава от популацията ".
Това написа в своята Фейсбук страница Слави Трифонов по тематиката с всеобщото тестуване на популацията у нас за COVID-19.
" Познайте коя страна всред всички страни от Европейския съюз прави минимум проби за ковид? Вероятно сте познали – това е България.
България е направила 7-8 пъти по-малко проби, сметнато на глава от популацията, от Италия, Португалия, Австрия, Ирландия, Норвегия, Литва, Словения, Естония и доста други.
А Обединените арабски емирства, които ни пратиха целебни фурми, са създали 29 пъти повече проби от България. Исландската страна пък е направила над 40 пъти повече проби от българската ", написа още телевизионният водещ.
" Всъщност, би трябвало да уточним и още нещо – към една трета от направените проби за ковид у нас са осъществени в частни лаборатории. Тоест тия проби сме си ги платили ние, българските жители. Нито ги е осигурила българската страна, нито ги е платила българската страна.
Нашето държавно управление изрично отхвърляше да има всеобщо тестване по света и настойчиво отхвърляше да вкара такова тестване и у нас. А рекомендациите на Световната здравна организация от дълго време са ясни: „ Тествайте, тествайте, тествайте “. Защото без тестване липсва, каквато и да е действителна картина на обстановката.
На 27 март при мен гостуваха двама харвардски ученици – Кирил Петков и Асен Василев. Тогава те предложиха своята концепция за всеобщо тестване на българското население. Разбира се, никой не им обърна внимание. Нито държавното управление, нито Щабът.
На 26 март военачалник Мутафчийски съобщи: „ Смисълът на бързите проби е търговски. Той е бизнес смисъл. Не е медицински ”.
И в този момент да забележим какво стана през вчерашния ден. Можете ли да познаете? Вчера министър-председателят Бойко Борисов и здравният министър Кирил Ананиев обявиха, че стартират най-сетне всеобщо тестване. Защо тъкмо през вчерашния ден? Може би тъй като през вчерашния ден Европейската комисия настоя страните членки да ползват всеобщото тестване ", отбелязва Трифонов в своята обява.
" Вероятно военачалник Мутафчийски ще промени небрежно мнението си за бързите проби, по този начин както си промени мнението за изгодите от носенето на маска. Въобще, и военачалник Мутафчийски стартира да се трансформира в един нов Бойко Борисов. Днес приказва едно, на следващия ден – друго. Днес носенето на маски е неефикасно, на следващия ден е потребно. Даже наложително. Днес бързите проби са дело на търгаши, на следващия ден – бързите проби са супер.
Освен това не мисля, че е работа навръх шефа на Щаба всеки ден като представител да афишира броят на инфектираните. Днес той разгласи, че в София има 32 нови случая. Но девет от тях са на медици. А заразяването на медиците е по виновност точно на този същия щаб и на ръководещите, които не направиха нищо, с цел да ги защитят.

А през днешния ден Бойко Борисов министър-председателят, не различен, сподели във връзка с Великден, следното, изтъквам: “Да не стартираме да отчитаме 100-200 умрели българи... След това като стане, да употребяват хладилните камери не за месо, а за предпазване на трупове, или площадките, на които се пързалят децата, да станат морги ”.
Ето кой ни плаши. Ето кой всява суматоха. Ето кой нарушава закона и би трябвало да носи наказателна отговорност. Този, дето ни затваря по домовете ни, а върви, където си желае. Задължава ни да вървим с маски, до момента в който неговата виси под брадичката.
Затова, уважаеми сънародници, имам един съвет към вас: Не вярвайте на “Севда ТВ ”, а вярвайте на здравия си разсъдък ", приключва коментарът на Слави Трифонов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР