Едва ли ще се намери и гилза след стрелбата и

...
Едва ли ще се намери и гилза след стрелбата и
Коментари Харесай

Людмил Рангелов за убийството на Алексей Петров: Едва ли ще се намери и една гилза

Едва ли ще се откри и гилза след стрелбата и убийството на Алексей Петров, разяснява по Нова нюз адв. Людмил Рангелов. " Показните разстрели се случват непрекъснато, мутренските години не са си отивали ", счита юристът.

Той напомни, че опасността към Алексей Петров стои от повече от 10 години.

" Ако той в миналото е поел избран ангажимент пред огромен престъпен престиж и не е извършил отговорностите си, в този свят не се одобряват извинения и не се връщат пари. Разследващите би трябвало да тръгнат от информацията, която са получили от него по време на първите два атентата. Вероятно е споделил от кое място чака тази офанзива. Не позволявам, че ще се стигне до поръчителя, всичко е направено доста професионално ", уточни юрист Людмил Рангелов.

Бившият началник на НСО ген. Тодор Коджейков счита, че при покушението против Петров защитата евентуално е била помолена да се отдалечи.

" Това се случва, в случай че охраняваното лице желае да организира диалог, да бъде самичък. Тогава на защитата се постановат рестриктивни ограничения, свързани с неговото успокоение. Колкото и добре да се пази едно лице, в случай че не се съблюдават закономерностите в охранителната активност, ще се получи пробойна. В службите работят огромни експерти и нямам доверие някой да е пропуснал информация, в случай че е имало такава ", изясни някогашният началник на НСО.

Според него хидрошоковите патрони са с кухи върхове и одобряват формата на гъба при прикосновение с тялото на човек.

" Може да се купят във всеки един оръжеен магазин. Не са строго секретни патрони, направени в лаборатория. Когато влезе в тялото, се сплесква и понижава скоростта си, нанася съществени провали. Навиците на Петров са следени дълго време ", счита Коджейков.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР