Едва ли ще обърнат резултата, но могат да объркат нечии

...
Едва ли ще обърнат резултата, но могат да объркат нечии
Коментари Харесай

Политолог: Корекцията на ЦИК няма да промени резултата, но ще събуди недоверие

Едва ли ще извърнат резултата, само че могат да объркат нечии други сметки по-назад в класацията. Има преразпределение, защото нямаме изборен регион " чужбина ", гласовете се разпределят. Това е гаф, който е казус. Очаквам не толкоз превалявания на политически оставки, колкото известна смяна в метода, по който се конструира този професионален самостоятелен орган. Така политологът проф. Росен Стоянов коментира в студиото на " Денят ON AIR " известието от ЦИК за секциите, които не са влезнали в резултатите.

Според пиар специалистът и публицист Нидал Алгафари нищо няма да промени резултатът.

" Това хвърля съмнение в изборния развой в страната. Ако отидем на още едни избори, скоро хората няма да желаят да гласоподават. Трябва да излязат с разумни пояснения, другояче оставаме с тежкото подозрение, че има операция ", уточни Алгафари пред Bulgaria ON AIR.

Когато има подобен казус и той е гласно разгласен, не може да не си помислим, че даже и в предходни избори се е случило нещо сходно, разяснява проф. Стоянов. 

" Целия позитивизъм желаеме да предадем, с цел да не се нажежава в допълнение ситуацията. Все повече хора се демотивират. Институциите направиха по този начин, че масата хора да няма доверие в тях. Проблемът е в институционалността и държавността ", счита политологът.

Алгафари разяснява мълчанието след изборния избор и изявлението, което пристигна от " Продължаваме промяната - Демократична България ", че няма да поддържат кабинет на ГЕРБ. 

" Преди да се изкажат от " Продължаваме промяната - Демократична България " може би са имали разновидности, при които са очаквали или водили диалози. В момента, в който излязоха и споделиха твърдо, че няма да поддържат партия ГЕРБ, означава, че се запъват за следващ път като магарета на мост. Не способстват с нищо положително за държавността, стабилността. Ако " Продължаваме промяната - Демократична България " бяха подкрепили ГЕРБ щяха да са и съпротива, и във властта. Трите партии на статуквото дружно, може би със Слави, може и без него, да създадат държавно управление най-малко до локалните избори ", прикани пиар специалистът.

Проф. Стоянов посочи поръчка на Христо Иванов за вероятен вид. " След като споделиха първата стъпка, че няма да поддържат тези, които по право получават първия мандат, допускаме, че би трябвало да кажат и разновидността, който биха предложили ", изясни политологът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР