Едва ли ще е пресилено, ако кажем, че Ник Кирьос

...
Едва ли ще е пресилено, ако кажем, че Ник Кирьос
Коментари Харесай

Кирьос за протичащите в момента турнири на клей: Защо изобщо ги има?

Едва ли ще е пресилено, в случай че кажем, че Ник Кирьос не е изключително огромен фен на алените кортове. Австралиецът е изиграл единствено една конкуренция на клей през последните три години и направи шокиращото изказване по какъв начин би се завърнал на Ролан Гарос с единствената цел да може неговата другарка да прегледа Париж. Най-големият проблем на Кирьос пък се явяват конкуренциите на землено покритие, които се организират директно след Уимбълдън. Според Ник това са надпревари, към които има нулев интерес и играчите там се трансформират в самобитни крадци на точки за ранглистата, тъй като конкуренцията не е изключително огромна.

Канберецът даже е упреквал Каспър Рууд, че само този вид шампионати му разрешават да се държи толкоз високо в класацията на ATP и е осмивал постоянно триумфите му в тях. Вчера международният номер 45 направи ново изявление по тематиката, като попита за какво въобще се организират шампионати на клей в тази част от сезона, имайки поради скорошното начало на американското турне и всички огромни идния събития на твърди кортове.

Част от почитателите пък не харесаха мненията на финалиста от Уимбълдън и му отвърнаха, че тези надпревари са за да се състоят същински разигравания, а не всичко да се взема решение с точки непосредствено от сервис, визирайки стила на игра на австралиеца.

Why is there clay leading up to the US Open swing…..
— Nicholas Kyrgios (@NickKyrgios)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР