Едва ли съществува почитател на бялата козметика, който да не

...
Едва ли съществува почитател на бялата козметика, който да не
Коментари Харесай

Тайната на безупречната кожа на корейките


Едва ли съществува обожател на бялата козметика, който да не е осведомен с вълшебството, наречено К-beauty. Често, гледайки фотоси на корейско семейство, изобразяващи три генерации – баба, майка и щерка, е мъчно да се отгатне коя от тях е най-млада поради безупречната кожа! Тайната им е в магическата корейска козметика, която от години все по-сериозно стъпва на нашия пазар и манията по нея става все по-осезаема.

Нека първо да отворим речника и да се срещнем с някои от термините, които се употребяват за обозначаване на корейските козметични артикули. Ако ние сме свискали с понятия като: крем, маска, серум, тоник и така нататък при тях наименованията са по-разнообразни.

Ритуалът за красива кожа включва няколко стадия – разчистване, пилинг, хидратация и маска.

Почистване

Сред най-известните са Gel (измиващ гел за лице), Balm (нежем измиващ еликсир за лице), Oil (измиващо олио), Cream (крем, който се разпенва при допир с вода), Foam (почистваща пяна за лице), Bar (почистващ сапун за лице).

В корейската козметика има и термин Powder, който тук сме привикнали да свързваме с пудрата в качеството й на декоративна козметика. При тях, обаче, това е почистващ артикул под формата на пудра, който преди приложимост се смесва с вода.

Съществува и така наречен двойно разчистване (Double Cleansing). Това е първата част от обичайна корейска рутина за хубост. Стартира се с почистващ артикул на мастна основа (олио или балсам), който отстранява горния пласт нечистотии – останки от грим, слънцезащита или непотребен себум. При втората стъпка се употребява почистващ артикул на водна основа (пяна, гел или вода), който отстранява всички останали замърсявания.

Пилинг (ексфолиране)

Ексфолиантите (Exfoliator) отстраняват наслоените по повърхността на кожата мъртви кафези и са два типа – физични (скраб) и химични (киселини като AHA или BHA). Напоследък все по-популярни стават и ензимите - пилинг гелове и пилинг падове. Пилингът би трябвало да се прави два пъти седмично, защото ежедневната му приложимост не е целесъобразна.

Тоник

Тоник – при корейската козметика може да срещнете извънредно разнородни типове: Toner, Skin, Liquid, Freshner, Booster, Refiner, Water, Smoother. Корейските тоници, за разлика от всеобщите западни тоници, са хидратиращ, а не почистващ артикул. Тоникът се нанася директно след почистването, с цел да балансира равнището на pH и да приготви кожата по-добре да всмуква дейните съставки от третиращите артикули. Те са леки – мистове (тоник в бутилка със спрей - съвършени за моментална хидратация денем и могат да се употребяват и върху грим) или по-гъсти – есенции (дават спомагателна хидратация, само че някои има изсветляващ или антиейдж ефект).

Любопитно: в корейската козметика има обред, наименуван „ способ на седемте тоника “ (Seven Skin Method - поредно потребление на до седем фини пласта тоник върху лицето неотложно след разчистване. Тази техника на утайване кара кожата елементарно да всмуква цялата спомагателна хидратация без утежняване и без да води до задръстване на порите.

Третиращи артикули

 козметика iStock

Употребата на третиращи артикули (Treatments) е стъпка, която следва след почистването и нанасянето на тоник. Тези артикули елементарни третират характерни кожни проблеми - бръчки, разширени пори, пигментация и така нататък Могат да бъдат есенции, серуми, ампули, олиа, от време на време даже емулсии и лосиони. Трябва да знаете, че когато употребявате разнообразни типове третиращи артикули в една рутина, те би трябвало да се наслоят като се стартира от най-лекия артикул към най-тежкия или от най-течния като консистенция към най-плътния.

Серум – рядко при корейската козметика ще срещнете наименованието Serum, като за него постоянно се употребяват наименования като Essence, Ampoule или Treatment.

 козметика iStock

Крем – с изключение на като Cream, може да го срещнете и като Emultion или Lotion.

Маски

Те се разделят на няколко типа, като имайте поради, че при корейската козметика за маска най-често се употребява думата Pack.

Стана ли ви любопитно? Със сигурност нямате самообладание да се запознаете с корейските артикули и ритуали. Ако е по този начин, влезте в уеб страницата на www.kocos.bg и изберете подобаващия за вас артикул измежду голямото многообразие от марки. Сайтът е оторизиран, а продуктите са безусловно истински и с потвърден генезис. Уверяваме ви, няма да може да се спрете единствено на един. Всяка от тях е именита и може единствено да сме признателни на www.kocos.bg, че ги направиха налични на българския пазар още през 2016 година.

 kocos Kocos

Да поемем на едно виртуално пътешествия до Южна Корея и да забележим какво ще включим в писмото, което ще изпратим на Дядо Коледа.

Хидратирана кожа и през студените дни

Перфектен подарък за обичан човек (а за какво не и за самите вас) от грижа, която ще направи кожата хидратирана и мека.

Edna предлага:

Комплект Klairs Soothing line

 козметика Kocos

Съдържа: успокоителен и овлажняващ серум за лице – 80 мл. и 60 мл успокоителен и хидратиращ крем.

Комплект на d‘Alba с дестилат от бял трюфел

 козметика Kocos

Съдържа: крем за лице срещу бръчки с бял трюфел 50 гр. и спрей-серум за лце с бял трюфел 50 мл.

Козметика за обичания мъж

Edna предлага:

Сет за мъже Devonine Whip and Essence

 козметика Kocos

Съдържа: почистваща пяна за лице – 150 мл и есенция за лице – 100 мл.

Edna предлага:

Козметичен комплект за пътешестване на BENTON

 козметика Kocos

Съдържа: тоник с алое и BHA 50 мл., успокоителен гел с алое и прополис 30 мл., почистваща пяна за лице 30 гр., почистваща вода с чаено дърво 30 мл., есенция с високо наличие на дестилат от охлюви и пчелна отрова 15 мл., ферментирал околоочен крем 10 гр. и стийм крем с високо наличие на дестилат от охлюви и пчелна отрова 12 гр.

За свежа и огряна кожа

Edna предлага:

Комплект Best sellers на Skin Watchers

 козметика Kocos

Съдържа: натурално надълбоко почистващо олио 150 мл., натоварен тоник с дестилат от зелен охлюв 125 мл. и овлажняващ и избелващ крем 70 мл.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР