Едва ли предполагате кой и колко са най-мръсните предмети, които

...
Едва ли предполагате кой и колко са най-мръсните предмети, които
Коментари Харесай

Най-мръсните предмети вкъщи! Такива, които не сте очаквали

Едва ли допускате кой и какъв брой са най-мръсните предмети, които може да има човек у дома, имайки поради, че човек постоянно се води от мисли като “моя дом, моята цитадела ” и “вкъщи ми е най-добре ”. В тази връзка следните 4 предмета няма по какъв начин да не Ви заловен вниманието. Не, тоалетната паница не е измежду тях! Те са такива, които употребяваме толкоз постоянно, колкото не си даваме сметка, по какъв начин може да бъдат мръсни.

Дъската за рязане
Въпреки че всичко, което слагаме на масата, е прясно измито, в никакъв случай не можем да сме сигурни, че сме премахнали всички микроорганизми, които са в суровите храни. В случая на месото е на практика невероятно това, което нарязваме на дъската, да няма някакви бактерии, които да останат да се придържат към повърхността ѝ. Така се получава циничен кръг, тъй като в случай че замърсяваме дъската всякога, когато слагаме нещо, замърсяваме останалата част от храната по-късно.

Затова извънредно значимо е освен да мием всеки артикул, който режем на дъската, само че и да мием дъската след всяко рязане на друга храна.
Що се отнася до това пластмасови или дървени дъски да употребяваме, въпросът е противоречив. Макар желанията на множеството хора да са към дървените, в тях се получават микроскопични цепнатини, които се наблъскат в бактерии.

Пералнята
Според изследване на Университета в Аризона, нашата пералня може да има над 500 милиона бактерии в барабана си. Това се случва, тъй като всякога, когато я пълним с мръсни облекла, храним влажна микро галактика, в която, макар потреблението на препарати и омекотители, бактериите съумяват да оцелеят отвън облеклата и да се открият в барабана.

Много от тези бактерии и микроорганизми са донесени от улицата с нашите облекла. Тялото ни обаче създава и епителни кафези, които посредством кожата също остават в облеклата. Те служат като храна за бактериите и ги поддържат живи в барабана.

Решението да се постави завършек на тази колония от бактерии е да перем без облекла с белина един път месечно, с цел да дезинфекцираме барабана.

Дистанционното
Не е извънредно да намерим дистанционното управление на тв приемника на масата за хранене, с цел да сменим канала, до момента в който ядем, или да го държим до нас на дивана и да манипулираме със същата ръка, която използваме, с цел да сложим пуканки в устата си.

Е, би трябвало да сме наясно, че евентуално в отдалеченото има повече от 250 хиляди разнообразни бактерии. Много постоянно, прибирайки се у дома от улицата, първото нещо, което вършим – като инстинктивно деяние, е да хванем отдалеченото и да пуснем тв приемника, преди да сме си измили ръцете. Така пренасяме незабавно голям брой бактерии по отдалеченото, което по-късно пипаме с чисти ръце.
Дистанционното ръководство е един от предметите, които допираме най-вече през целия ден. То е и измежду най-мръсните, макар че не го виждаме с просто око.
Силно целесъобразно е да отделяме, понякога, по няколко минути за почистването му.

Трябва просто да използваме забрадка с дезинфектант, който обаче постоянно прилагаме непряко. Трябва да употребяваме и препарат, който не е доста разяждащ, тъй като мастило върху бутоните на отдалеченото елементарно може да се изтрие.

Телевизорът
Може би ще се изненадате да узнаете, че тв приемникът е един от най-замърсените домашен уреди, тъй като магнитното поле, генерирано по време на работа, притегля микроорганизми във въздуха. То е и същински магнит за бактерии.

Да, новите плазмени и LCD тв приемници имат по-слабо електромагнитно поле от старите, поради което и притеглят по-малко бактерии. Но тв приемникът би трябвало да бъде почистван понякога, с цел да премахнем тези нежелани организми.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР