Едва ли някога сте предполагали, че мръсните прозорци могат да

...
Едва ли някога сте предполагали, че мръсните прозорци могат да
Коментари Харесай

Защо мръсните прозорци са опасни?

Едва ли в миналото сте предполагали, че мръсните прозорци могат да бъдат рискови за здравето ни. И тук не става въпрос за стерилизация на пространствата.

За общото ни богатство е значимо съответното излагане на слънце. Екологът Антон Ястребцев изяснява, че колкото по-ярка е естествената светлина в стаята, толкоз по-добре е това за здравето ни. 
 Трикове за бързо и елементарно разчистване на прозорците Трикове за бързо и елементарно разчистване на прозорците
Чистите прозорците са гордостта на изрядната стопанка. Но за жалост почистването им не е измежду обичаните действия на множеството домакини...

През мръсните прозорци влиза доста по-малко светлина и това въздейства отрицателно върху здравето и настроението на човек.

Опасност съставлява и мръсотията, натрупваща се върху стъклата, рамките и первазите на прозореца. Според експерта в нея се съдържа сажди и канцерогени, които могат да обхванат в белите ни дробове.

Антон Ястребцев предлага миене на прозорци най-малко два пъти годишно, това е изключително значимо за жилищата, в които живеят хора, страдащите от алергии.

Екологът отбелязва още, че съставът на праха, който се натрупва в прозорците, зависи от сезона. През лятото в него се съдържат най-вече полени и тополови пухчета, а през зимата - хлориди и сажди. 
 Две неща, които монтажниците на ПВЦ дограма не помнят да ви кажат Две неща, които монтажниците на ПВЦ дограма не помнят да ви кажат
Спомняте си по какъв начин по-рано, с началото на студения сезон, трябваше да уплътняваме прозорците? За благополучие, тази неприятна задача може да бъд...

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР