Едва ли има стопанин, който да не счита домашния си

...
Едва ли има стопанин, който да не счита домашния си
Коментари Харесай

Правят ли ни домашните любимци по-щастливи

Едва ли има собственик, който да не смята домашния си любим за член на своето семейство. Все отново, той изисква внимание и грижа, като с него даже споделяме едни от най-щастливите си моменти.
 Кучетата и грешките, които притежателите постоянно позволяват при развъждането им
Грешките, които стопаните на кучета позволяват

Не всичко е единствено образование

Всъщност съгласно ново изследване на Американската психиатрична асоциация насладата, която домашните любимци носят на едно домакинство, е толкоз мощна, че може да усъвършенства психическото здраве на човек.

За да стигне до това умозаключение, екип от учени интервюира 2200 възрастни, от които 50% са стопани на кучета, а 35% - на котки. Това, което е на 100% годно за всички участници в изследването, е споделеното им мнение, че домашните им любимци имат позитивно влияние върху психологичното им здраве.
 Снимка 611017

Стопаните споделят, че четириногите им другари им оказват помощ по разнообразни способи. 69% следят, че те понижават напрежението и безпокойството им и обезпечават безусловна обич и поддръжка. Друга част споделят, че се радват на компания, а трета пък изясняват, че животните им обезпечават и успокояващо наличие. Повече от половината от интервюираните - по-точно 63% споделят, че връзката им с домашния любим е толкоз дълбока, че ги считат за същински другари.

Участниците в проучването обаче не крият, че с вземането на домакински любим се появяват и някои стресови моменти. Все отново, всеки собственик е угрижен за здравето му.
 Зодиакалният знак и по какъв начин съгласно него да изберем най-подходящия домакински любим
Кой е най-подходящият домакински любим за всяка зодия

Когато се колебаем сред котка и змия...

Въпреки това обаче изследването акцентира изгодите за психологичното здраве, свързани с грижата за животинче, без значение дали е котка, куче или пък по-нестандартен домакински любим, написа marthastewart.com.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР