Едва ли има родопска поляна, която в момента да не

...
Едва ли има родопска поляна, която в момента да не
Коментари Харесай

Лекувайте депресията с кантарион

Едва ли има родопска поляна, която сега да не е избухнала от жълт кантарион. Билката, която лекува тялото и душата, пораства съвсем на всички места. Бабите и дядовците ни са го наричали „ христова кръв “ или „ христова чудотворка “. От едно време се знае, че кантарионът потегля към Еньовден.

Билката е богата на гликозиди, флавоноиди, хиперацин, танин, смоли и етерично масло. Той е водач измежду билките при депресивни положения. Повишава равнището на серотонин - хормона на щастието.

Една чаена лъжичка цветове се залива с 200 мл вряла вода. Запарва се 5 минути, като се затваря компактно, с цел да се запазят етеричните масла. Приема се по една чаша след хранене. Главоболието и мигрената се лекува с по една чаша чай заран, обед и вечер. Чаша чай с лъжичка мед е средство при бодърствуване.

Жълтият кантарион оказва помощ за изчистването от бъбречни камъни, успокоява възпалената лигавица на пикочния мехур, лекува нощното напикаване.

Отварата

Вземете по 50 грама от билките жълт кантарион, бял равнец, бич. Това поучава уеб сайтът edna.bg. Към това се прибавят 20 грама мечо грозде, 15 грама хвощ, 15 грама листа от къпина, 100 грама семена птиче просо. Билките се разбъркват добре. 20 грама от сместа се запарва в 400 мл гореща вода за 5 минути. Приема се 4 пъти на ден след ястие по 50-60 мл, като последният банкет е три часа преди лягане.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР