Едва ли има по-трогателен и вълнуващ ден от 15 септември,

...
Едва ли има по-трогателен и вълнуващ ден от 15 септември,
Коментари Харесай

Трикове за по-лесна подготовка за 15 септември

Едва ли има по-трогателен и трогателен ден от 15 септември, както за децата, по този начин и за родителите. Може би за децата е повече трогателен, а за нас – повече стресиращ и покъртителен, само че е реалност, че този ден е специфичен за цялото семейство, изключително когато на детето му следва за първи път да прекрачи учебния предел. Този случай изисква същински сериозна подготовка, само че първият образователен ден е тестване даже и за родителите на по-големите деца.

Всеки от нас леко изтръпва при мисълта за маратона, в който би трябвало да взе участие, набавяйки нужните училищен принадлежности, облекла, кутии за храна и какво ли още не. Понякога даже не можем да предположим размера от покупки, който ни чака, и точно поради това на 15 септември му е излязло име на стресиращ ден.

Можем обаче да го превърнем тъкмо в противоположното – в занимателен, лек и обичан ден, който одобряваме повече като празник, в сравнение с като някакво изтезание. Ето няколко оферти, с които можете да превърнете подготовката за този специфичен ден в прелестно преживяване.

 а iStock/Getty Images

Позитивно мислене

Звучи като факсимиле и евентуално е, само че тъкмо за 15 септември е добре да мислим колкото се може по-положително. Ако се навивате авансово какъв брой ще ви е тежко и мъчно, сигурно ще бъде тъкмо такова. Освен това по този начин предавате отрицателната сила и на детето си и вместо да слуша какъв брой ще му е забавно и потребно в учебно заведение, то чува какъв брой ви е неприятно и затормозяващо. Затова, в случай че се оплаквате, правете го уединено (и наум) или пък в обкръжението на приятелки, които ще ви схванат, а по-късно го карайте по-леко и прелестно.

Списък с покупки

Правенето на лист е извънредно потребен способ за ограничение на непотребни разходи и пазаруване на ненужни неща. Затова при започване на септември си отделете малко време, седнете на безшумно и умерено място, помислете си какво е употребило детето предходната година в учебно заведение, какво му е било излишно и кое му е трябвало, пък не го е имало и е трябвало да го купувате след това, и започнете да пишете своя лист за 15-ти септември. Така ще имате опция и да си извършите бюджет за покупките, да потърсите най-подходящите принадлежности и изобщо да пазарувате умерено и премислено, а не в суматоха и конкуренция с десетки други родители и най-после да се окаже, че баш онази розова раница с еднорози се е свършила!

Посещение в

От облекла за новия образователен сезон до кутии за стерилизация с UV светлина – и тази година трансформират извършването на покупки за първия образователен ден в комфортно, елементарно и изчерпателно с едно посещаване до магазина занятие. От 2-ри септември веригата още веднъж предлага всичко належащо вкупом, тъй че всеки от нас да може да достави детето с нова раница, блокчета за изобразяване, чанта за храна, тетрадка, органайзер за бюро и даже самото бюро. Посещението там не анулира предните два съвета, а по-скоро е прелестно допълнение към тях. Започнете да мислите занапред позитивно за 15 септември, съставете си проект и лист за мечтаните покупки и по-късно просто отскочете до най-близкия и го изпълнете. Толкова е елементарно!

 а iStock/Getty Images

Изненада за детето

Все отново 15 септември си е дребен празник и с цел да въвлечете детето в него и да му създадете по-интересна визия за този ден, може да му извършите дребна изненада. Купете всички принадлежности и облекла, нужни за учебно заведение, и след това ги скрийте на разнообразни места вкъщи. Може даже да му извършите опростена карта с напътствие за всяка скрита изненада, от което детето ви сигурно ще е във екстаз, а около него и вие. Разбира се, това важи за по-малките деца, в случай че имате у дома единайсетокласник, надали ще откликне на възторга ви.

И най-после – както и да стартира 15 септември, той си е 15 септември. Денят, в който детето влиза в учебно заведение, намира се с връстници, другари, учители и най-важното - стартира нов стадий от живота си. Затова изживейте го дружно и го направете по допустимо най-приятния метод.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР