Едва ли има нещо по-нормално от това един родител да

...
Едва ли има нещо по-нормално от това един родител да
Коментари Харесай

10 милионери, които лишиха децата си от наследство

Едва ли има нещо по-нормално от това един родител да желае най-хубавото за своето дете – нехайно детство, положително обучение, финансова помощ за старт на личен бизнес и така нататък Много хора обаче са на противоположното мнение. Те считат, че човек по природа може да оцени единствено това, което е спечелил с труда си.

 Децата на богатите родители нормално получават всичко, от което се нуждаят – скъпо обучение, кола, жилище, пари – без даже да осъзнават какъв брой първокласен живот живеят. Оказва се, че доста от тях изобщо не схващат разликата сред извоюваното с доста труд положение и получените наготово облаги. За благополучие или не, техните родители са решили да им предадат точно този урок. Те ги оставят без никакво завещание, с цел да им припомнят, че няма нищо по-стимулиращо и сладко от парите, които си спечелил самичък.

Тед Търнър

 Основателят на новинарския ефирен колос CNN Тед Търнър споделя: „ След гибелта ми съвсем цялото ми благосъстояние ще отиде за щедрост. Изключително съм признателен на татко ми за съвета, който ми даде – задачите би трябвало да бъдат поставяни високо, толкоз високо, че през целия живот да не могат да бъдат достигнати. И че е належащо през целия си живот да оказваме помощ на хората, които имат потребност “.

Андрю Лойд Уебър

 Ето по какъв начин известният английски композитор прави оценка възможностите децата му да получат завещание от него: „ Децата ми не се интересуват от този въпрос. Те са възпитани по различен метод. Не поддържам концепцията, че парите могат да бъдат наследени и съм отрицателно надъхан към това събитие. Когато децата ненадейно открият, че са наследили голяма сума, те губят мотивацията си да работят и да се развиват “.

Джеки Чан

 Цялото си положение от над 350 милиона $ звездният артист завещава на благотворителни фондове. За сина му не остава и стотинка. Според Чан, синът му би трябвало самичък да се научи да си изкарва прехраната: „ Съжалявам, че преди време не го записах в армията, където щеше да получи опит и да закали характера си “.

Джордж Лукас

 Американският кино режисьор, сценарист, продуцент е сладкодумен, когато го питат дали децата му ще получат голямото му завещание: „ Ще насоча благосъстоянието си, с цел да подобря обстановката с образованието. Образованието е ключът към оцеляването на човечеството “.

Саймън Кауъл

 Известният английски ефирен водещ, основателят на едни от най-популярните риалити формати в света споделя: „ Аз нямам доверие в концепцията, при която положението се предава от потомство на потомство. Необходимо е да дадеш на децата си опция да се осъществят в живота, да им отделяш от времето си, да ги научиш на нещата, които ти самият си научил от живота “.

Уорън Бъфет

 От години той е в челните позиции на описите на най-богатите хора в света, само че още преди две десетилетия предизвести децата си да не разчитат на бащиния капитал: „ Придържам се към философията, че богатият човек би трябвало да остави толкоз пари на децата си, че те могат да създадат всичко, което желаят, само че не толкоз, че да не вършат нищо “.

Бил Гейтс

 Основателят на Microsoft трансферира спестените си милиони на благотворителната фондация „ Бил и Мелинда Гейтс “. Децата му ще получат опция за чудесно обучение и първичен капитал за старт на личен бизнес, само че до толкоз. „ Да оставиш голяма сума на децата си е мечешка услуга. Те би трябвало да открият своя метод да печелят, своят път, едно голямо завещание по-скоро ще се трансформира в спънка “.

Елтън Джон

 „ Разбира се, аз желая децата ми да живеят първокласно, само че съм срещу те да получават всичко на готово. Това ги разваля… “, по този начин английският реализатор изяснява за какво децата му няма да наследят всичките 300 милиона английски лири, извоювани от Елтън Джон. Британската легенда има две деца, заченати и родени от сурогатна майка. Те въпреки всичко ще получат задоволително за добър старт в живота.

Стинг

 Богатството на световноизвестният музикант се прави оценка на над 200 милиона евро, само че той е безапелационен, че няма да остави нещо на шестте си деца: „ Те са задоволително работливи, с цел да се оправят в живота и сами. Освен това им споделих, че най-после няма да остане доста от това, което в този момент имаме със брачната половинка ми. Харчим си парите “.

Марк Зукърбърг

 Създателят на Facebook и брачната половинка му Присила Чан взеха решение да дарят 99% от своите акции в компанията, които се правят оценка на над 45 милиарда $: „ за развиване на човешкия капацитет и реализиране на тъждество “. Двамата имат две девойки.

Инфо: www.10te.bg

Източник: uchiteli.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР