Едва ли има нещо по-хубаво от сладка следобедна дрямка. Колко

...
Едва ли има нещо по-хубаво от сладка следобедна дрямка. Колко
Коментари Харесай

Идеалната следобедна дрямка трае 90 минути

Едва ли има нещо по-хубаво от сладка следобедна сънливост. Колко обаче би трябвало да дремне човек, с цел да възвърне силите си и да избегне засилената отмалялост - отговорът дава специалист, представен от в. "Дейли остарял ".

В клип, качен в платформата Тик Ток, доктор Каран Радж изяснява какъв брой тъкмо би трябвало да продължи следобедната сънливост, с цел да презаредим "батериите " си.

Експертът предизвестява, че в случай че времето за сън денем не бъде добре разчетено, има възможност след събуждането човек да се почувства по-зле, в сравнение с преди да си полегне. Това включва дезориентация, комплицираност, изнемощялост.

Идеалната дълготрайност за следобедна сънливост е 90 минути. "Час и половина ви разрешават да преминете през всички стадии на съня. Това е един цикъл на сън. Ако спите по-малко или повече, има огромна възможност да се почувствате гроги ", изяснява доктор Радж, представен от Българска телеграфна агенция.

За набирането на първокласен следобеден сън е най-добре да подремваме в интервала сред 13 и 16 часа, добавя специалистът. По-късната сънливост води до намаляване на равнищата на аденозина, вследствие на което няма да ви се спи вечерта. Ниските му равнища ни карат да се усещаме будни, а високите - сънливи.

Следобедната сънливост в подобаващото време не постоянно е допустима в работната седмица, само че е отлична за почивните дни.

Д-р Радж също така предлага да не оправяме леглото си заран, с цел да имат завивките достъп до въздух и слънчева светлина - "убийци " на акарите, които могат да смутят положителния сън през нощта.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР