Едва ли има нещо на света, което човек не би

...
Едва ли има нещо на света, което човек не би
Коментари Харесай

Пътят на доверието

" Едва ли има нещо на света, което човек не би могъл да направи малко по-лошо и да продаде малко по-евтино. Хората, които купуват единствено поради цената, са законна плячка на този човек. "

Джон Ръскин (1819-1900)

Неотдавна описах четири метода бизнесът да избегне " гибелта след придобиване ". Ставаше дума за случаите, когато по-малка компания е продадена на по-голяма и авторитетна компания. Малкият бизнес се трансформира в снабдител на услуга за огромния си притежател - неин клиент.

Някои огромни корпорации, които получават други, по-малки, поддържат политика на добиване на оптималното от купения бизнес. Те фрапантно намаляват цената на стоките му и снижават акциите му до като че ли бездънни равнища. Вероятно сте чували такива бизнес истории след обединение и придобиване. Според мен, с цел да запазиш статута си на печеливша дребна компания в тази обстановка, би трябвало да следваш една или повече от следните четири тактики:

1. Прави нововъведения, откакто си платен.

2. Персонализирай продукта/услугата си допустимо повече, с цел да оцелееш.

3. Обърни се още повече към крайния консуматор.

4. Работи за персонални връзки вътре в компанията, която те е купила.

В отговор на моите препоръки някои хора се заеха да пазят корпорациите, които получават, в най-общ проект. Те означиха, че положителните компании нямат процедура да удрят прекомерно мощно доставчиците, които са купили. Експертът по обединение и придобиване Джонатан Мара разяснява, че " също така съществува значима и възходяща мощ от отлични експерти в региона на придобиването, които схващат по-широкия бизнес подтекст ". " Ние позволяваме проблеми и построяваме връзки. Освен това сме зрели и прагматични договарящи ", написа той. Пол Бери пък – различен специалист – цитира думите на филантропа и критик на художествено изкуство Джон Ръскин, с който стартира този текст.

Водещи трендове в е-търговията през 2018 година

Затова се замислих, че може би има друга, спомагателна тактика да се избегне удара от брутално насочен към цените покупател. Пета подред тактика. Вероятно това би трябвало да е фокусирането върху правене на бизнес с огромни корпорации (клиенти), които имат осведомени отдели по обединение и придобиване. (Това би трябвало да е петата тактика.)

" Тойота " с нейните японски бизнес практики може да бъде избрана като добър клиент (за разлика от доста от американските автомобилни производители). " Пътят на " Тойота " от пет елементи е прочут набор от полезности, които дефинират бизнеса на японската компания с години. Нейната просвета проповядва преди всичко създаване на доверие сред търговците, потребителите, чиновниците и веригата на снабдители на части и съставни елементи, които са й нужни.

Преди няколко години да вземем за пример поражда пожар в завод на един от доставчиците й, в резултат на което той заплаши да наруши процеса на производството на " Тойота ". Няколко други снабдители на " Тойота " обаче сплотиха старания. Те започнаха стъпки да задържат придвижването на индустриалните й линии в естествени равнища. Без даже да чакат за официално утвърждение от " Тойота ". Просто й имаха доверие. Вярваха, че компанията притежател би сторила нещо потребно и за тях. И тя го прави. Това е положителният клиент, купил дребната компания.

По мнение на Дон Пепърс в LinkedIn
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР