Едва ли има много хора на планетата, които да не

...
Едва ли има много хора на планетата, които да не
Коментари Харесай

Как да подобрим съня си, ако се събуждаме през нощта

Едва ли има доста хора на планетата, които да не са се оплаквали от качеството на съня си. Ако попитаме специалистите, те ще ни кажат, че един на всеки трима възрастни не спи задоволително добре.

Както знаем, целесъобразно е да си набираме по седем или повече часа сън на денонощие, с цел да поддържаме добра мозъчна функционалност и физическо здраве. Но евентуално постоянно ни е се е случвало да се събудим измежду нощ и това да докара по безпокойствие и неспокойствие.

Ето какво ни поучават специалистите да вършим, когато се събудим, с цел да спим по-добре в дълготраен проект.

Да променим метода си на живот

Пиенето на кофеин или алкохол късно денем, претоварването, неприятната среда за сън, както и нуждата да използваме тоалетната са все неща, които ни карат да се разсънваме през нощта. Тук решенията следва да бъдат надлежно да ограничим кофеина и алкохола, да си създадем уютна среда за сън и да понижим течностите директно преди лягане.

Да седнем

Да, безусловно. Да седнем. Според здравните експерти има разлика сред това да сме в легнало или седнало състояние. И тя се състои в това, че мислите ни са по-страшни и по-малко рационални, когато лежим. Освен това сме по-уязвими, когато сме в поза за сън. " Седенето връща рационалния ни разум и психическа отбрана ", споделят специалистите. По думите им когато сме изправени, " нещо, което на което евентуално отдаваме прекомерно огромно значение, може да не се окаже толкоз значимо ".

Да си водим дневник

Да имаме бележник и химикал на нощното си шкафче в действителност се оказва добра концепция, защото щом се събудим, можем да запишем мислите си, каквито и да са те. Особено в случай че ни е хрумнала концепция. Целта на записването на мислите ни е да обезпечи психическо облекчение. Това е по-скоро деяние за усмиряване на мозъка ни, в сравнение с правене на нещо продуктивно.

Да понижим времето пред екраните

Да попиваме информация посредством устройства с екрани е активност, която ни държи бдителни и ни подлага на стрес. А това е последното нещо, което е добре да ни се случва, в случай че се събудим измежду нощ. Според специалистите хормонът на напрежението - кортизол, може да се повлияе, когато сме пред екрана и това надлежно да направи заспиването ни още по-трудно.

Да останем спокойни

За да си осигурим добър сън, ни е нужно да имаме подобаващите условия. Едно от тях е да се уверим, че стаята е тъмна или пък да използваме маска за сън. Добра концепция е да дадем късмет и на медитацията, която може да ни успокои както преди лягане, по този начин и през целия ден.

Да останем будни

Понякога е по-добре вместо да се мъчим да заспим още веднъж, просто да станем от леглото и дадем старт на деня си. Този съвет, несъмнено, важи когато времето, в което сме се събудили, е покрай времето, в което ставаме заран. Опитите да се върнем към сладостен сън просто биха ни предиздвикали да се усещаме по-зле по-късно, пише Glamour.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР