Едва ли има индустрия в България, която да не знае

...
Коментари Харесай

Да облечеш Балканите за работа

Едва ли има промишленост в България, която да не знае и да не е работила с " Бултекс 99 " - пловдивска компания за работно облекло и персонални защитни средства. С доходи от близо 62 млн. лева през 2019 година компанията се подреди на седмо място измежду най-големите търговци на дрехи в страната, оставяйки след себе си доста от водещите фешън марки, показани на локалния пазар.

Тя е учредена преди 25 години от едноличния притежател Стефан Башев и през днешния ден се бори за лидерско място в сегмента на работните и защитните дрехи на целия Балкански полуостров. Компанията внася и създава на ишлеме над 5400 продукта, измежду които и маски, шлемове, ръкавици, защитни дрехи и други, които в изискванията на международна пандемия се трансфораха в артикули от първа нужда. " Смея да настоявам, че доста съответно реагирахме на обстановката ", разяснява Стоян Димитров, маркетинг управител на " Бултекс 99 ".
Коронавирус ускоряване Компанията внася и създава на ишлеме над 5400 продукта, а главните клиенти са компаниите от всички типове промишлености, здравни институции, както и ХоРеКа секторът Фотограф: Надежда Чипева
" Всички чакаха " Бултекс " да подсигури персонални защитни средства в миг, в който се получи голяма дупка - освен в България, ами в целия свят ", показва Димитров. Компанията, която работи с доста производители от Китай, вместо да внася, стартира да изнася защитни средства към сътрудниците си в Китай още в самото начало на рецесията с COVID-19. " След това безусловно до последно държахме цените, които можем да защитим. Не сме спекулирали, всичко е било в границите на рационалното. Ние не сме излезли за ден на пазара, както излязоха доста други, които въз основата на настоящите потребности на хората гледаха да извлекат максимума ", споделя още мениджърът.

През март компанията стартира дарителска акция и дава стотици хиляди маски, ръкавици и защитни дрехи на 24 лечебни заведения в 15 разнообразни града, на редица институции, както и на възрастни хора пред супермаркети. " Наистина бяхме на първа линия: всички търговци седяха при клиентите с ръкавици, с маски, с дезинфектанти. От първия до последния миг работихме на смени за, в случай че някъде излезе случай на COVID-19, да можем да покрием интервала на карантина ", показва Димитров.
" Продажбите се трансформираха доста в интерес на персоналните защитни средства. Те се трансфораха в наложителен детайл в доста промишлености. Произвеждаме и продължаваме да внасяме. И сега ситуацията е доста мъчно, зареждаме безусловно седмица за седмица. " Стоян Димитров, маркетинг управител на " Бултекс 99 " Капитал градове: Пловдив Поредица на "Капитал ", изследваща достиженията и проблемите на бизнеса в районите на България
Макар международната опасност от ковид да наподобява като златна мина за търговците на маски и защитни дрехи, това не е тъкмо по този начин. " Кризата попречи. Ние сме тук поради бизнеса - с цел да работим, би трябвало и другите да работят. Това, че някоя промишленост е съществено наранена, че всички са обезпокоени за идващия месец; не знаем градовете отворени ли ще са, учебните заведения, дали всички ще си стоят затворени у дома - тази неизясненост рефлектира и върху нас ", споделя Стоян Димитров. " Иначе продажбите се трансформираха доста в интерес на персоналните защитни средства, те се трансфораха в наложителен детайл в доста промишлености. Произвеждаме и продължаваме да внасяме. И сега ситуацията е доста мъчно, зареждаме безусловно седмица за седмица ", добавя той.

Коронакризата има и няколко позитивни резултата: българското произвеждане получава подтик, а страната ни се трансформира в желан сътрудник поради положителното съответствие сред цена и качество. " Цяла Европа закъса и забуксува, съвсем всеки работеше на вътрешния си пазар, тъй като границите затвориха. Преоткрихме доста български производства, които до тогава не бяха рентабилни по отношение на цените, които са могли да предложат ", споделя Димитров. " Бултекс " съумяват да усилят каузи на износа си - през 2020 година той ще е от порядъка на 25%, което е огромен триумф и крачка в посока компанията да се наложи като различим състезател на целия европейски пазар.
Новият образ на " Бултекс " Коронавирус рецесията форсира растежа на " Бултекс 99 ", която съумя да усилят каузи на износа си до 25% от общите продажби Фотограф: Надежда Чипева
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР