Едва ли има човек, който се интересува от спорт и

...
Едва ли има човек, който се интересува от спорт и
Коментари Харесай

Серафим Тодоров за целувката на Кобрата: Бог да го пази, там е Америка и дерат яко

Едва ли има човек, който се интересува от спорт и не знае или не е чувал кой е Серафим Тодоров или както всички го знаят Сарафа. Той е единственият боксьор, който е побеждавал великия Флойд Мейуедър. Серафим Тодоров е същинска легенда, тъй като има достижения, които малко на брой са повтаряли или изобщо в никакъв случай няма да доближат.
 Кобрата: Няма да спра с бокса поради Джени Суши
Букмейкър Рейтинги се свърза със Сарафа, с цел да го пита по горещата тематика със станалата световноизвестна целувка на Кубрат Пулев в Америка. Но когато приказваш със Серафим Тодоров, тематиките идват една след друга… Предаваме изявлението в достоверния му тип, както може да приказва единствено и само Серафим Тодоров.

-Сарафче, по какъв начин си, къде те откриваме, какво правиш?
-Братленце, благодаря, че ме търсите, че пишете за мен от време на време. Не пребивавам изключително добре, в Германия съм при фамилията си. Ама душичката ми е в България. Искам и съм намислил скоро да се прибера. Вече не се устоя тук, няма какво да върша.

-Как е животът в Германия?
-Ей, не можеш да си представиш по какъв начин хората ме поздравяват и ми споделят – ти си народен воин в твоята страна. Защо си тук, прибери се в родината си. Ти към момента можеш да дадеш доста на бокса. Аз съм уверен, че в действителност мога да дам на бокса доста. Още съм млад, през юли ще стана на 50. Знаеш ли кое ми тежи, че по света ме признават на всички места, където стане дума за бокс. В България постоянно ми е било малко мъчително, не получаваме до дъно признателност… Но аз постоянно съм бил мъжага, не се апелирам, не върша наколенки. Но съм уверен, че мога да оказа помощ със знанията си.

-Сараф, видя ли какво стана с Кубрат Пулев в Америка? Тази целувка…
-(прекъсва ме). Приятелче (прави пауза). Абе, не е удобно, някак си не ми харесва. Там е Америка, не е България. Нали ме разбираш добре. Кубрат ми е братче, приятелче ми е, доста го обичам, постоянно ще помогне на непосредствен. Ама един състезател и то прочут като него би трябвало да се държи добре. Аз в никакъв случай не бих го направил това нещо.

-Кубрат Пулев твърди, че го е направил под плод на страст след успеха?
-Не са хубави тези неща. Цял свят те гледа, по какъв начин ще я награбиш и ще я целуваш по този начин?! Аз не знаех какво се е случило, синът ми отвори телефона и ми сподели клипчето. Лошо… (пак прави пауза). Лоша работа, тъй като там е Америка. Там за един ден може да те повдигнат и да те създадат милионер, а на другия ден да ти вземат и последната дреха от гърба. Дано Господ му оказва помощ и го пази Кобрата, загазил е.

-Журналистката нае и сериозен юрист, чака се тежка борба?
-Виж, там законите са си… Да не не преставам. Там законът е идентичен и за Тръмп, и за Кубрат Пулев. Въпросът е, че тази жена в този момент ще се възползва от това нещо и нека не го съди за доста пари.

-Възможно ли е някой да е посъветвал Кубрат Пулев да направи нещо, с цел да провокира интерес, в Америка боксът много залага на това държание? Виждаш по какъв начин на пресконференци и преди кантар огромни звезди от ранга на Джошуа и Уайлдър се заканват и вършат шоу.
-(смее се). Шоу…ти видя какво стана. Как ще прави шоу?! Така не се става прочут. Тоест, прочут ставаш с тая постъпка, но на следващия ден може ония с доларите да ударят със закона по масата и да кажат – отговорен си. В Америка дерат крепко. Ей, ти не знаеш какво е Америка. Аз като вървях още преди време и един другар ми споделя следното: “Сега би трябвало да се обадя на брат ми да го попитам, може ли да му отида на посетители?! ” И аз го запитвам – чакай, бе, вие тука по този начин ли живеете, по какъв начин ще питаш брат ти дали може да отидеш у тях. Там има дисциплинираност. Тука е по-хайтаво. Аз тука отивам при брат ми, влизам през вратата и сядаме на масата (смее се). Затова ти споделям, че там законите и самото общество са други.

-Ти спомняш ли си някаква твоя сходна постъпка като на Кубрат Пулев?
-Около мен постоянно е имало красиви журналистки, всевъзможни дами. Никога обаче не съм си разрешавал да напрява сходно нещо. Може да приказваме, да й желая телефона, да я запитвам – желае ли да пием кафе. Давам ти образци. Ама по този начин обществено не бих постъпил по този метод. Но те си знаят, огромни момчета са. Дано всичко завърши добре, тъй като и двамата с Тервел са доста положителни боксьори.

-Докъде може да стигне Кубрат Пулев?
-Много е добър. Страхотен е, мощен е, удря крепко. Не приказвам празни приказки, знаете, че май малко запознат съм бокс (смее се). Само да мине тази история с целувката и нещата да се подредят, другото не го мислете. Кобрата е българин, а ние постоянно сме доказвали, че сме яка работа. Спомняте си, че преди време убих света – американци, кубинци, руснаци.

Това е Серафим Тодоров
Роден на 6 юли 1969 година в Пещера
3 пъти международен първенец (1991, 1993, 1995)
3 пъти европейски първенец (1989, 1991, 1993)
Сребърен орден от Олимпиадата в Атланта`96
2 пъти състезател на България (1991, 1993)
Състезава се за Пещера, ЦСКА и Славия

Серафим Тодоров е последният боксьор, който е побеждавал Флойд Мейуедър-младши (САЩ), на Олимпиадата в Атланта. Американецът по-късно се мести на професионалния кръг и от този момент има 50 победи от 50 мача. Първоначално реферът подвига простъпка ръката на Мейуедър (на фотографията вляво), само че по-късно е приета успеха на Серафим Тодоров…
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР