Едва ли има човек, който да не обича спагети, но

...
Едва ли има човек, който да не обича спагети, но
Коментари Харесай

Всички полудяха по тази РЕЦЕПТА: Печени спагети на фурна

Едва ли има човек, който да не обича спагети, само че в този момент ви предлагаме една друга интерпретация на обичайна паста, която си заслужава да бъде опитана!

Необходими артикули:

Един пакет спагети

2 с.л. зехтин

1 приблизително огромна глава жълт лук, нарязан на ситно

2 скилидки чесън, смлени

450 г смляно говеждо месо

Сол

Прясно надробен черен пипер

Консерва смлени домати

  1/2 ч.ч. босилек

1 ч.ч. настъргана моцарела

1/4 ч.ч. прясно настърган пармезан

Нарязан свеж магданоз, за гарнитура

Начин на подготвяне:

Загрейте фурната до 180 градуса. Намажете тава за печене с лой. Сварете спагетите съгласно напътствията на опаковката, до момента в който станат ал денте, отцедете ги и ги оставете настрани.

Междувременно в огромен тиган на междинен огън загрейте зехтина. Добавете лука и задушете, до момента в който омекне и стане полупрозрачен, написа jenite.bg . Разбъркайте чесъна за още 1 минута. Добавете телешката кайма, подправете със сол, черен пипер и и гответе, до момента в който покафенее.

Отцедете мазнината в купа, покрита с хартиени кърпи, и върнете назад в тигана. Изсипете доматите и босилека и оставете да къкри. Подправете с още сол и черен пипер на усет.

Добавете спагетите, по-късно прехвърлете в тавата за печене и от горната страна поръсете с моцарела и пармезан. Печете, до момента в който сиренето се разтопи, за към 20 минути. Гарнирайте с магданоз и сервирайте.

Приятен вкус!
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР