Едва ли има човек, който да не е гледал 101

...
Едва ли има човек, който да не е гледал 101
Коментари Харесай

Далматинецът като най-добър приятел на пожарникаря

Едва ли има човек, който да не е гледал „ 101 далматинци “ на Дисни. Класическото детско филмче през годините се снабди с няколко игрални кино лентата и също така накара децата през 90-те години да желаят куче за домакински любим. Историята на петнистите четириноги не стартира и не свършва с присъединяване им в киното. Родословието на този добър другар е обвързвано с Хърватска, само че с изключение на като домашни любимци, тези животни са получавали съществени задания още от XVII-и век.

Може да сте чували, че далматинците постоянно правили компания на пожарникарите и също така носят купата „ Кучето на пожарникаря “. Отговорната позиция идва със съществено количество отговорности, само че преди да бъдат първи другари на огнеборците, тази порода е употребена за най-хубавия другар на керваните.

Отговорната позиция трябвало да бъде заемана от пламенно и положително куче, което да се движи дружно с каруците и да защищава конете от възможни рискове. Преди няколко века са били доста значима част от антуража на търговците. Ако един кон се подплаши и бъде изтърван от надзор, пътуващите могат да се приготвят за съществени жертви. И по този начин някои пътешественици стартират да употребяват услугите на керванското куче. Никога не е съществувала съответна порода, която гордо да заеме тази позиция. Чували сме, че керванът си върви, а кучетата лаят, само че използването на тази сентенция е малко изгубена от подтекст. Керванското куче лае, с цел да плаши близките животни, затова то освен основава удобна среда, само че и успокоява конете.

 New York Commemorates Eighth Anniversary Of September 11 Terror Attacks

Изискванията към четириногите другари са били следните:
1. Да имат дълги крайници и крепко тяло.
2. Да имат сила за дългите пътища.
3. Да имат силите да тичат в едно движение с впрегнатите животни.
4. Да бъдат задоволително положителни с конете.

И по този начин идва историята на петнистите другари на индивида. Следователно евентуалните рискове от пътя постоянно били редуцирани фрапантно, с цел да може всички да стигнат в точния момент в несъмнено място.
Самите кервански придружители не се оплаквали, изключително откакто можели да тичат свободно, да се радват на положителната компания на хората.

През 17-и век са били изключителна атракция и са получавали доста положително отношение. А най-важното е, че в никакъв случай не са гладували. Разумният търговец избирал далматинците, а те въобще не били евтини. В подмяна на закрилата, той предлага добра храна.

Тайният трик за обвързване с конете бил много елементарен. Стопаните ги възпитават да бъдат нападателни по отношение на други коне и ездачи. Отговорността за възможна отбрана била на хората, които трябвало да предизвестяват напред останалите участници от придвижването, че минава кортеж и ездачите би трябвало да го пропуснат, в случай че не желаят да бъдат нападнати от кучетата.

С появяването на първите железници почнало да излиза наяве, че правилните помощници би трябвало да си търсят нова работа. За благополучие имало една отворена позиция при пожарникарите. И те доста скоро останали очаровани от тези черно-бели другари. За следващ път индивидът избрал това куче за една от най-тежките борби с огъня. В края 17-и век водата за гасене се пренасяла точно с коне. Проблемът обаче е, че всяко животно се плаши извънредно от пламъци – истинктът не може да се управлява толкоз елементарно.

 New York City Fire Fighters Commemorate 10th Anniversary Of Sept. 11th Attacks

Далматинците обаче нямали този проблем. Затова придружавали своите другари до бедствието, а по-късно били постоянно покрай конете, позволявайки на да си правят работата. След потушаването на огъня, кучетата се връщат назад на работното място или почиват в конюшната при своите другари.

В зората на първите мотори с вътрешно горене, кучетата и конете били изместени. Огнеборците може и да са били склонни в даването на конете, само че изрично отказвали да се разделят с кучетата си. Обществото също ги харесвало. Животните се забелязвали доста добре до огромните ярки червени резервоари с вода.

От ХХ век нататък ще трансформират своята подготовка, само че още веднъж ще бъдат част от пожарната команда, изключително в Съединени американски щати и Англия. Новите занимания на животните били да пазят всичко в склада, да вършат компания на своите смели стопани, да се возят в камиона с всички останали и също по този начин да бъдат талисмана на огнеборците. Новото им аплоа се харесвало на обществото. Колегите им решили да се доверяват и на други породи. Без значение каква порода животно е определено на финала, тези кучета постоянно ще бъдат първия и най-специален избор. Днес се употребяват и като кучета-душачи. Не очаквайте да душат хора, а да душат въздуха за съществуването на нездравословни газове, които са способни да се възпламеняват. Силното подушване продължава да е от изгода в неравната борба с огъня.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР