Едва ли има човек, който да не е чувал името

...
Едва ли има човек, който да не е чувал името
Коментари Харесай

Рецептата на Чирков: Сърцето е по-защитено в жегата с таратор и невен

Едва ли има човек, който да не е чувал името на известния професор Александър Чирков и да не е осведомен с най-малко един от препоръките му за чудесно здраве. Той е считан за един от най-хубавите български кардиолози. След себе си оставя голямо завещание от упътвания за това по какъв начин да подобрим здравословното си положение. Той печели доверието на доста хора, които не престават да следват неговите заръки и до ден сегашен, а ние ще споделим с вас две от тях.

Лятото и жегите изтощават организма ни и ние би трябвало да се грижим за тонизирането му. Най-вече хората с по-сериозни проблеми като високо кръвно и болно сърце би трябвало да бъдат извънредно внимателни. Всички знаем, че през най-горещите часове от деня излизането на открито би трябвало да се ограничи до най-малко, а приемът на течности и основно вода – да се усили допустимо най-вече. Питате се каква роля имат тараторът и невенът и по какъв начин опазват сърцето ни? Нека разберем:
 Храни, които постепенно и незабележимо повреждат сърцето Храни, които постепенно и незабележимо повреждат сърцето
Хипертонията (високо кръвно налягане) е едно от най-честите сърдечни болести. Неслучайно я назовават „ тихия палач “, така...

Тараторът като лек в горещите дни

Професор Чирков поучава да не се пропуща ден без таратор в менюто ни. Защо е от такава значимост той през лятото? Освен че ни освежава, тараторът спомага да се поддържа обикновено кръвното ни налягане. А чесънът и копърът в него са източници на витамини, които ще подсилят имунитета ни. По този метод ние опазваме освен сърцето си, само че се предпазваме и от редица други заболявания. И най-важното е, че ни е вкусно, до момента в който в същото време се грижим за здравето си.

Невен за крепко сърце

Невенът е прочут с многочислените си изгоди в националната медицина – оказва помощ при възпаления, усъвършенства зрението и външния тип на кожата, при хипертония и сърдечни заболявания. А отварата, която ни предлага проф. Чирков е извънредно потребна и лесна за осъществяване. Единственото, което би трябвало да си набавим, е изсъхнал цвят от невена. За да приготвим целебната напитка са ни нужни две лъжици от цвета и чаша гореща вода. Заливаме сухия цвят с водата и оставяме известно време на котлона, с цел да се запари хубаво. След като се охлади, отварата се прецежда и е подготвена за изразходване. Приема се през целия ден без да се затопля, като това също ни работи освежаващо в горещите дни. Разбира се, можете да продължите приема на отварата и през другите сезони. Препоръчително е обаче да се консултирате със експерт, с цел да не се появят нежелани реакции на организма ви заради алергии или различен тип проблем.
 Това са най-полезните храни за сърцето. Не спирайте да ги ядете! Това са най-полезните храни за сърцето. Не спирайте да ги ядете!
Човек би трябвало доста да внимава с какво се храни, тъй като от изборът на менюто ни зависи по какъв начин ще се усещаме здравословно. За страдание вс...

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР