Едва ли е някой от чужбина. Големият въпрос е защо

...
Едва ли е някой от чужбина. Големият въпрос е защо
Коментари Харесай

Експертът по киберсигурност Златогор Минчев: В бъдеще ще стане страшно с изкуствения интелект

" Едва ли е някой от чужбина. Големият въпрос е за какво " Наталия " се появи в този момент. Може би, с цел да сътвори безпорядък в публичното мнение. Това не единственият чатбот, има доста сега. Може да посъветваме феновете да не дават отговор на позвънявания от чужбина. За програмата номерата и получателите не са от голяма важност ", каза експертът по киберсигурност Златогор Минчев в " Денят ON AIR ".

Според него е пресилено със случая да бъде занимавана дирекция " Киберпрестъпления " в ГДБОП, тъй като закононарушение няма, а просто ни звънят.

" Пробили са някоя от базите данни и в този момент някой си прави смешки. Най-вероятно е някой юноша. Едва ли е проведена незаконна група, която цели нещо. Ако ви се обади някой номер от Азия, може минутата да ви коства 3-4 евро. Използвайте чата, който е безвъзмезден. Но би трябвало да се внимава, тъй като могат да ви заразят някакъв акаунт ", изясни Минчев.

По думите му към момента хората ръководят, а не машините, само че в Европа съществува " пирамида ", която споделя, че държавното ръководство би трябвало да взима решения в подтекста на нападателните реклами в обществените мрежи. 

" Следят и нашите дейности - къде вървим на отмора, GDPR явно не сработи, на всички места би трябвало да се съгласяваме. Това е единствено върхът на сладоледа, има по-плашещи моменти с изкуствения разсъдък. По-бързите процеси са свързани с кибероръжията, могат да разрушат сериозната инфраструктура и компютрите на потребителите. В бъдеще плашещо ще бъде, когато изкуственият разсъдък стане самостоятелен. Вече се вършат опити в тази тенденция. Изкуствен разсъдък, който е пуснат на открито и самичък се развива - няма да можем да го контролираме ", предизвести Минчев.

Експертът посочи пред Bulgaria ON AIR, че става въпрос за базови регулации, за етични регулации. 

" А кое е етично в бъдещето, това е въпрос. Децата на бъдещето, родени след 2000 година, по различен метод възприемат света. ChatGPT е неприятен образец по какъв начин може да си пишем не доста ефектно домашните, обаче пък бързо. Политиците го употребяват, с цел да покажат, че регулациите не важат за тях ", уточни още Минчев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР