Едва ли Димитър Главчев е единственият, който се е съгласил

...
Едва ли Димитър Главчев е единственият, който се е съгласил
Коментари Харесай

Георги Свиленски: ПП изпраха Борисов и го върнаха на бял кон, днес Радев го бетонира в изпълнителната власт

Едва ли Димитър Главчев е единственият, който се е съгласил да стане длъжностен министър-председател, това не може да се одобри за меродавна теза. Това разяснява зам.-председателят на ПГ на Българска социалистическа партия Георги Свиленски в предаването „ Офанзива с Любо Огнянов ”

Той напомни, че преди няколко дни зам.-омбудсманът подаде непредвидена оставка.

„ Зададохме въпрос какво постанова? Не получихме отговор ”, коментира Свиленски.

По думите му от Българска социалистическа партия не били сюрпризирани от кандидатурата на Димитър Главчев.

„ Знаехме, че длъжностен кабинет, изработен по тази Конституция, ще бъде препоръчан и написан от ГЕРБ. След като Политическа партия „ изпраха ” Борисов и го върнаха „ на бял кон ”, през днешния ден българският президент го бетонира в изпълнителната власт, като му даде опцията да подреди идващия длъжностен кабинет. Нали не очаквате президентът да каже, че чака партиен кабинет ”, разяснява Свиленски.

„ Не знаем какво се е случило на консултациите. Но получаваме Главчев ”, добави той.

Георги Свиленски още веднъж акцентира, че Българска социалистическа партия не са желали измененията в Конституцията.

„ Главчев е ярка политическа фигура. Все едно да кажете, че аз не съм от Българска социалистическа партия. Той беше ръководител на Народно събрание от ГЕРБ. И той беше ръководителят на Народно събрание, който изгони ръководителя на опозицията от зала ”, съобщи Свиленски.

Той разяснява и изразеното желание през днешния ден от Димитър Главчев да предложи специалисти в кабинета и да показа листата си с министри на всички обединения в Народното събрание.

„ В длъжностен кабинет политическите партии не би трябвало да се наместват, не би трябвало да оферират специалисти, нито партийни представители. Ако бъде образуван в действителност самостоятелен кабинет, би трябвало да проведат само почтени избори. Затова политическите партии нямат никаква работа нито с господин Главчев, нито с министрите ”, разяснява той и добави, че не вижда смисъл да върви на показване на министрите.

„ Призоваваме всички партии да се активизират и да наблюдават честността на вота на тези избори. С подобен вид кабинет и министър-председател не ни подсигуряват с нищо честността на вота ”, съобщи Свиленски.

По отношение на изборите, той съобщи, че се надява Българска социалистическа партия да качи със 150 000 гласа.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР