Едва една трета от българите са се включили в електронното

...
Едва една трета от българите са се включили в електронното
Коментари Харесай

Близо 2.5 млн. души са се преброили електронно

Едва една трета от българите са се присъединили в електронното броене. То завърши през вчерашния ден, като в него са взели участие 2 403 458 души, разгласи пред Българска национална телевизия ръководителят на Националния статистически институт (НСИ) Сергей Цветарски.

По думите му броят на преброилите се онлайн е надалеч под упования. Към момента още към 2 млн. души са преброени с анкетьори. По калкулации на Национален статистически институт 60% от популацията към този момент е преброено, а до края на акцията остават още 10 дни.

Цветарски добави, че ще се глобяват хора, които нападателно пречат да се извърши преброяването по домовете. Сумата няма да е огромна, посочи той. Първите данни от преброяването би трябвало да бъдат оповестени през декември, а окончателните ще са подготвени в средата на 2022 година.

Най-много са преброените в област Стара Загора - към 90%. В София са 60%, като по-голямата част от тях - електронно. Най-малко са в Кърджали и Смолян - едвам 20% от популацията там е преброено.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР