Едва една пета от българите спестяват. От тях 37% го

...
Едва една пета от българите спестяват. От тях 37% го
Коментари Харесай

Хампарцумян: Една добре управлявана банка не трябва да дава положителна лихва върху депозитите

Едва една пета от българите икономисват. От тях 37% го вършат всеки месец. Основните причини са заделяне на пари са за незабавни обстановки, а по-малка част от хората икономисват за почивки. Едва 13% икономисват за пенсиониране. Тези данни от изследване показа пред bTV Георги Вулджев от Експертния клуб за стопанска система и политика.

Начина, по-който българите икономисват най-много е посредством депозити. 20% от нашенците икономисват във валута и 18% от хората - в земя, изясни той.

По думите му, на банковите депозити не трябва  да се гледа като на инвестиция.

Според банкера Левон Хампарцумян една добре ръководена банка не следва да дава позитивна рента върху депозитите. Ако вие можете да изкарвате задоволително положителни пари от рента върху депозит, за какво ще би трябвало да вършиме вложения?, запита той.

Според изследването, с цел да икономисват, българите се лишават най-много от първокласни придобивки и от хранене на открито. 

Относно парите на страната Георги Вулджев сподели, че прекомерно евентуално е да имаме недостиг от над нормата от 3%. По думите му казусът е в разноските и огромна част от тях би трябвало да бъдат орязани.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР