Едва доловимите промени в цвета на лицето издават чувствата на

...
Едва доловимите промени в цвета на лицето издават чувствата на
Коментари Харесай

Едва доловимите промени в цвета на лицето издават нашите чувства

Едва доловимите промени в цвета на лицето издават възприятията на индивида. До това умозаключение доближиха експерти от университета в американския щат Охайо. Нещо повече - те основават компютърен логаритъм, който регистрира тези промени.

Благодарение на своето изследване специалистите потвърждават, че хората са способни да доловят даже лека промяна в цвета на части от лицето - към носа, веждите, бузите или брадичката, провокирана от кръвния поток и я употребяват, с цел да разпознават с акуратност до 75 % възприятията на индивида против себе си.

" Идентифицирахме модели на промяната на цвета на лицето, които са неповторими за всяка страст ", сподели ръководителят на проучването Алекс Мартинес. Учените разясняват, че използваме този способ за преценка на възприятията на индивида, с който поддържаме връзка, без значение дали го вършим умишлено или не.

На базата на откритията си, откривателите основават компютърни логаритми, които употребяват цвета на лицето, с цел да открият страстта на дадена персона с акуратност до 90 %. Според специалистите, тези логаритми могат да оказват помощ да се разработят нови типове изкуствен интелект, който ще улавя и имитира човешките страсти.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР