Едва 63 гласа от очаквани поне 73 гласа събра управленската

...
Едва 63 гласа от очаквани поне 73 гласа събра управленската
Коментари Харесай

Дори не всички от ПП и ДБ подкрепиха управленската декларация

Едва 63 гласа от предстоящи най-малко 73 гласа събра управническата декларация на „ Продължаваме промяната “. Въпреки предварителните упования на акад. Николай Денков, че има поддръжката на 109 депутати и едвам 11 гласа няма да му доближат, действителността се оказа доста по-жестока.

„ Осигуряването на парламентарно болшинство във фрагментиран парламент като нашия постоянно е предизвикателство. Както видяхме първата политическа мощ не съумя да осъществя техния мандат и по тази причина ние избрахме различен метод. Предложихме на всички политически сили да формулираме общи национални дели, които надвишават живота на това Народно събрание, само че към тези цели да прибавим лист от задания, които можем да осъществим през актуалната година и да осъществим със наличие, както задачите, по този начин и смисълът на съществуването на това Народно събрание “, изясни Денков за какво би трябвало да бъде призната декларацията.

„ За “ обаче бяха единствено част от депутатите на Политическа партия и Демократична България, като 10 от 73 народни представители отсъстваха и не гласоподаваха, а 63 поддържаха декларацията. Отсъстваше и близкият до двете обединения самостоятелен някогашен социалист Явор Божанков.

Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и „ Български напредък “ се въздържаха, а ГЕРБ и „ Възраждане “ бяха срещу.

„ Не е работа на втората политическа мощ да ръководи. Работа е да е градивна съпротива. В момента неспособността на ГЕРБ да образуват кабинет докара до това, че трябваше втората мощ да предлага управническа визия “, съобщи след неуспеха Асен Василев.

„ Ние чухме – не ни интересува визията, а да се схванат главатарите и да се схванат за постове. Това е методът, по който вие гледате политиката. Това не е методът, по който ние гледаме политиката! “, съобщи той.

Според предварителните уверения на „ смяната “, следва връщане на мандата на президента без опит за съставяне на кабинет.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР