Едва 55 580 души или 24.9 на сто от населението

...
Едва 55 580 души или 24.9 на сто от населението
Коментари Харесай

55 580 се преброили електронно в Хасковска област 

Едва 55 580 души или 24.9 на 100 от популацията на Хасковска област се е преброило електрноо. Така са преброени са 21 387 или 17.3% от жилищата. 7 от общо 1141 сектора, на които бе разграничена региона, не се обхванати и за тях ще се търси търси информация по административен път. Това заяви Светла Велева, шеф на отдел „ Статистически проучвания “ Хасково към Националния статистически институт.

На територията на област Хасково не е имало отводи от жители при осъществяване на преброяването. Област Хасково е една от най-добре представилите се в страната във връзка с обхванати преброителни сектори.

Територията на региона бе разграничена на 370 контролни региона. Във финалния си отчет Областната комисия подчертава, че едно оптимално опростяване на анкетните карти, които да са разбираеми за всеки български жители, би дало доста по-добър резултат.

Данните от хартиените преброителни карти се обработват сега от чиновниците на отдел „ Статистически проучвания “ в Хасково. Публикуването на експресните резултати ще стане до края на този месец.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР