Едва 30,96 е средният успех за пловдивските десетокласници на националното

...
Едва 30,96 е средният успех за пловдивските десетокласници на националното
Коментари Харесай

Математическата първи на външното оценяване в 10. клас, разместване в ТОП класацията на Пловдив

Едва 30,96 е междинният триумф за пловдивските десетокласници на националното външно оценяване/НВО/ тази година. По Български език и литература междинният резултат за региона е 48,05, или малко по-ниско от този за страната (49.38т.). Това сочат данни на Регионално ръководство на образованието. Статистиката обгръща предметите, по които има явили се учениците от 10.клас.
Прочетете още
Родна реч 

На НВО по български и литература са се явили 5018, или с 220 повече от миналата година.

Най-добре са се показали възпитаниците на Математическа гимназия " Академик Кирил Попов ", чийто общ резултат е 71,8т.. След тях с дребна разлика се подреждат учениците от ЕГ " Иван Вазов " с 70,46т.. Класацията на Топ 3 приключва с достижението на гимназистите от ЕГ " Пловдив ", изкарали междинен триумф от 69,5т..

Пренареждане в кандидатите за първите три позиции, регистрират РУО тази година. За страдание обаче се регистрира и спад в резултата им. През предходната образователна 2022-2023г. Най-добри резултати е посочила Езикова гимназия " Пловдив " (75,51), на второ място е била Математическа гимназия " Академик Кирил Попов " (75,28), а трета – Езикова гимназия " Иван Вазов " (71,8).

От друга страна по Български език и литература най-слабо са се показали учениците на СУ „ Найден Геров “ в Пловдив. Общи 41-ма са се явили на НВО, а междинният триумф, който са стигнали се равнява на едвам 8,43точки.

Втори в противоположната ранглиста са възпитаниците на Обединено учебно заведение " Пенчо Славейков ", събрали малко повече – 8,68т.. Трети по ниска ефикасност за от Обединено учебно заведение " Йордан Йовков " с 11,75т., само че там явилите се са 6-ма.

Тази година въпросната ранглиста е напуснала Професионална гимназия " Свети Патриарх Евтимий ", чийто възпитаници предходната година съумяха да съберат приблизително 13,07 точки.

Излязоха ли сметките на десетокласниците в Пловдив?

Тази година изпита по математика още веднъж се е оказал по-тежък за учениците от района. На него са се явили 4563, или с близо 100 по-малко. Средният им триумф е с 1,45т. По-нисък от миналогодишния, и с 2,14 от този за цялата страна.

На първо място по показване са гимназистите от Математическата, събрали приблизително 86,6т.. След тях са учениците на Езикова гимназия " Пловдив " със 74,66 т., следвани от възпитаниците на НУМТИ " Добрин Петков " с 68 точки.

Прави усещане, че тази година математиците на " Академик Кирил Попов " са повишили междинния си резултат си с 5,5т. (81,1). С близо 4т. Обаче е понижен този на ЕГ „ Пловдив “, които отново бяха втори през предходната образователна година. Трети тогава бяха от Езикова гимназия " Иван Вазов " (63,03), които тази година са били изпреварени от учениците на Национално учебно заведение за музикално и танцово изкуство.

Едва 13т. Са събрали осемте явили се деца от Обединено учебно заведение " Христо Ботев " в Красново, което ги подрежда преди всичко в класацията по невисок триумф. После идват учениците от Обединено учебно заведение " Йордан Йовков " с 13,5т. и Професионална гимназия " Златю Бояджиев " в Брезово с 13,71т..

Разместване на учебните заведения, посочили най-слаб резултат по математика, сочат данни на РУО.

Последни 3 за предходната година бяха ДУ-Пловдивска духовна семинария " Св. Св. Кирил и Методий “ (12), Професионална гимназия " Свети Патриарх Евтимий " (13,07) и Професионална гимназия " Братя Евлогий и Христо Георгиеви " (13,19).

На изпита по Информационни технологии и премерване на цифрови компетентности са се явили 21, като не би могло да се прави относителен разбор на резултата им.

Повече точки за притежаване на непознат език

Резултатите на изпита по непознат език на младите пловдивчани обаче е висок. НВО по този предмет са положили 131 възпитаници.

Среден резултат на равнище А1 за региона е 90,82т., при междинен за страната 89,38т. 

Среден резултат на равнище А2 за региона е 93,9 т., а за страната: 87,22т. 

Среден резултат, равнище В1, за региона: 85,42т., при междинен резултат за страната: 81,99т. 

Среден резултат, равнище В1.1, за региона: 81,25 т., при междинен резултат за страната: 79,28 т. 

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР