Едва 25-процентов е вече шансът САЩ да изпаднат в рецесия

...
Едва 25-процентов е вече шансът САЩ да изпаднат в рецесия
Коментари Харесай

Goldman Sachs: 25% вече е шансът за рецесия в САЩ

Едва 25-процентов е към този момент шансът Съединени американски щати да изпаднат в криза през тази година, оповестиха от Goldman Sachs.

Експертите от банката, представени от международните организации, показват, че повишаващият се брой заети и подобряващата се бизнес среда са в главната на ревизираната прогноза. По-рано възможностите за отрицателно развиване се оценяваха на 35%.

В края на предходната седмица излязоха данни, съгласно които януари е донесъл 517 000 нови работни места - повече от предстоящото на фона на висока инфлация и вдигащи се лихвени равнища. Индексите демонстрират и растеж в областта на услугите.

На този декор инфлацията, въпреки и към момента висока, понижава до 6,5% през декември - шести следващ месец на намаление.

Това дава учредения да се чака, че и Федералният запас няма да прибягва до огромни повдигания на главния лихвен %, с който " гаси " инфлацията, само че и растежа.

В края на предходната седмица и шефът на МВФ Кристалина Георгиева разяснява, че чака Съединени американски щати да се разминат с рецесията - въпреки и " на косъм ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР