Едва 2% от българите са чували са откриването на нов

...
Едва 2% от българите са чували са откриването на нов
Коментари Харесай

Масово българите не знаят за откриваните от Борисов заводи

Едва 2% от българите са чували са откриването на нов цех в страната през последния месец. Само 9% знаят за разкриване на цех през последната година, а цели 60% от българите въобще не могат да си спомнят по кое време за последно е бил открит нов цех. Това са данните от представителното социологическо проучване на организация " Тренд ", финансирано от Германо-Българската индустриално-търговска камара. То бе показано в четвъртък дружно с самодейността " За успеем в България " за разпространение бизнес триумфите у нас, която е на Българската стопанска камара и редица непознати камари у нас.

Очевидно, че българските жители не споделят усещанията на премиера Бойко Борисов, който преди три дни разгласи следното: " Всеки ден, през ден, се откриват фабрики. Затова, макар че Европа е в криза, ние държим над 3% растеж на стопанската система ".

Изследването на " Тренд " е направено в интервала 2-10 юли тази година - към два месеца след вкарването в приложимост на тактиката на премиера с джипката. В дните преди европейските избори Борисов стартира да обикаля страната със длъжностен високопроходим автомобил, с цел да открива нови фабрики, да инспектира строителни работи, а всичко това бе предавано онлайн в профила му във Facebook.

Премиерът държи да подчертае всякога, че България се развива в позитивна посока. Едва 31% от интервюираните от " Тренд " обаче споделят вижданията му за позитивното развиване на българската стопанска система. Други 49% считат, че стопанската система се развива отрицателно, а 20% нямат мнение.

Общо 63% от хората биха желали да знаят имената на сполучливите български бизнесмени и компании, само че единствено 39% от участниците в проучването мислят, че може да има сполучлив бизнес в страната. Други 34% считат, че сполучливият бизнес на тази територия е неосъществим. Една трета от българите (32%) споделят, че в България е допустима сполучлива професионална реализация, а 42% настояват, че такава е невъзможна.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР