Едва 16 на сто от съдебните решения за връщането у

...
Едва 16 на сто от съдебните решения за връщането у
Коментари Харесай

Белгия депортира само 16% от неполучилите убежище

Едва 16 на 100 от правосъдните решения за връщането вкъщи на противозаконни мигранти, пристигнали в Белгия, се извършват, оповестяват локални медии, като се базират на публични данни.

От 32 235 мигранти, получили заповед на изоставен страната предходната година, единствено 5255 (16.3%) са били фактически прогонени. Така Белгия заема 22-ро място по брой на върнатите противозаконни мигранти измежду 28-те страни в Европейски Съюз.

Белгийският държавен секретар по убежището и миграцията оспорва тези данни и изяснява, че върнатите са 11 000. По неговите думи разликата се получава от това, че някои от мигрантите непринудено извършват заповедите да изоставен страната, а не се постанова да бъдат наложително връщани.

Франкен е посетил тази седмица Грузия, с цел да запознае локалните управляващи с условията за даването на леговище в Белгия. Отбелязва се, че от предходната пролет грузинските жители могат да пътуват до Европейски Съюз без визи и някои от тях подават в Белгия молби за протекция. Тъй като Грузия е възприемана за " сигурна страна " - опозиционните политици и публицистите не са жертва на случайно задържане - сходни молби биват отхвърляни.

В медиите и в обществените мрежи в Грузия стартира разяснителна акция по този въпрос. Белгийските медии прибавят, че до момента сходен метод е бил прибавен към Албания и Гвинея, а в следствие броят на молбите за леговище от жители на тези страни е намалял на половина. Отбелязва се, че сходни ограничения ползват Германия и Швеция. Уточнява се, че броят на грузинците в белгийските затвори е относително огромен, като най-често те биват наказани за обири. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР