Едва 11% от българските средни предприятия инвестират в нови технологии,

...
Едва 11% от българските средни предприятия инвестират в нови технологии,
Коментари Харесай

Само 11% от българските средни предприятия инвестират в нови технологии

Едва 11% от българските междинни предприятия влагат в нови технологии, до момента в който в Германия, Швейцария и Холандия това са 40 на 100 от фирмите. Това съобщи в Пловдив  Марк Никлас , шеф отдел " Иновативни политики за напредък " към Европейска комисия. Той взе участие в бизнес фору, отдаден на бъдещето на стопанската система и цифровите трансформации.

По думите на Марк Никлас, в обновената икономическа тактика Европейската комисия залага на производства с висока добавена стойност, цифровизацията, само че и на приспособяването на хората.Трябва да се отделя и съществено внимание и на опазването на околната среда и не на последно място е излизането на трети пазари.

От своя страна Гунар Мюнд - шеф " Иновации и конкурентоспособност " в Европейската капиталова банка предложи на българския бизнес повече храброст при влагането на средства в нови технологии, тъй като в този момент страната ни е на последно място в класацията на европейските страни.

Според вицепремиера Томислав Дончев това, че сме релативно дребни и неразвити може да е нашият късмет:

България потегли късно с построяването на интернет инфраструктурата и това й разрешава през днешния ден да има едни от най-хубавите интернет връзки в света.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР