Едва 1/3 от шофьорите във Великобритания са наясно колко сериозно

...
Едва 1/3 от шофьорите във Великобритания са наясно колко сериозно
Коментари Харесай

Само 1/3 от шофьорите наясно със забраните за използване на телефон

Едва 1/3 от водачите във Англия са наясно какъв брой съществено е в действителност тяхното нарушаване, когато употребяват телефон зад кормилото. Това демонстрира изследване в страната.
През 2017 година на Острова управляващите гласоподаваха промени в закона, съгласно които санкциите бяха съществено увеличени. При потреблението на мобилно устройство зад кормилото в този момент водачите подлежат на санкция от 200 паунда и 6 наказателни точки.

Ако се стигне до съд, тогава автомобилните водачи може даже да отнесат 1000 паунда санкция. Тези с по-големи транспортни средства пък подлежат на санкция до 2500 паунда.

В изследването са взели участие общо 2000 души, само че едвам 36% от тях са били изцяло наясно с следствията при такова нарушение. 10% от интервюираните пък имат вяра, че потреблението на телефон по време на каране не е нещо съществено и ограниченията са „ пресилени “.

По данни на Министерството на превоза във Англия броят на съдбовните случаи след потребление на телефон по време на каране нараства. За 2016 година е имало 32 смъртни случаи при такива условия. За 2015 година цифрата е 22.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР