Едуардо Фрейташ няма да е рейс директор във Формула 1

...
Едуардо Фрейташ няма да е рейс директор във Формула 1
Коментари Харесай

Фрейташ няма да е рейс директор поне до края на сезона

Едуардо Фрейташ няма да е автобус шеф във Формула 1 най-малко до края на сезон 2022, защото ФИА се отхвърли от политиката си да го редува с Нилс Витих при управлението на надпреварите от международния шампионат. Това решение се съдържа в отчета на ФИА за Гран При на Япония, където малко преди Макс Верстапен да завоюва втората си международна купа водачите останаха изумени от появяването на трактор на пистата преди да бъде показан червен байрак.

Докладът е 9 страници, а рисковата обстановка се сътвори след злополуката на Карлос Сайнц в първата обиколка. Преди прекъсването на надпреварата една от сервизните машини излезе на трасето и беше застигната и задмината от болидите, някои от които вървяха с висока скорост.

Това неразбирателство провокира остра реакция от страна на водачите, защото обстановката се оказа рисково сходна с тази, при която през 2014, още веднъж в Япония тежко катастрофира Жул Бианки, който умря по-късно от пострадванията, получени при удара в трактора, който отстраняваше колата на авариралия Адриан Сутил.
 Леклер: Формула 1 би трябвало да избегне обърквации като тази в Япония Леклер: Формула 1 би трябвало да избегне обърквации като тази в Япония
ФИА възнамерява въвеждането на нови правила за деяние при сходни обстановки, с цел да може автобус шефът да взима по-лесно и по-брзо решения, които са доста значими за развиването на надпреварата, когато то се организира в труди атмосферни условия.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР