Едуард Сноудър сподели опасенията си относно скорошно решение, взето от

...
Едуард Сноудър сподели опасенията си относно скорошно решение, взето от
Коментари Харесай

Едуард Сноудън отправи предупреждение за OpenAI

Едуард Сноудър показа опасенията си по отношение на скорошно решение, взето от OpenAI в обявата, споределена в обществената мрежа X.

В известие , направено на 6 февруари, Сноудън предизвести против потреблението на който и да е от продуктите на OpenAI в светлината на назначението на Пол Накасоне в борда на шефовете от Сам Алтман, основен изпълнителен шеф на компанията.

Преди това Накасоне е бил началник на Агенцията за национална сигурност сред 2018 година и 2023 година и този ход има за цел да поддържа AI в оправянето с киберсигурността.

В туит, изразяващ неналичието на религия в системите OpenAI, Сноудън допусна, че тя е ориентирана към нарушение на световните права за дискретност. Неговото обръщение към читателите беше в никакъв случай да не имат религия или убеденост в OpenAI дружно с техния артикул ChatGPT.

В допълнение към това,  Илон Мъск, който също подлага на критика политиките на Сам Алтман, разяснявайки саркастично:

Пo-рано тази седмица бе обявено за това, че OpenAI уреди съдействие с Apple за консолидиране на ChatGPT във всички устройства. Насочвайки се към новината за съдействието сред OpenAI и Applе Мъск съобщи, че в този случай ще забрани на своите чиновници да употребяват каквото и да било устройство на Apple.

Неговата угриженост е, че OpenAI ще има достъп до потребителските данни и ще ги копира на своите сървъри за по-нататъшна непоискана приложимост.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР