Едрият бизнес заплаши с протести и поиска спешна среща с

...
Едрият бизнес заплаши с протести и поиска спешна среща с
Коментари Харесай

Едрият бизнес заплаши с протести

Едрият бизнес заплаши с митинги и изиска незабавна среща с премиера Денков. Причината - въвеждането на в допълнение облагане с 15%. Индустрията упорства и у нас, както в Европа, да работят изключения за огромните компании.

Едрият бизнес в България е склонен с данъчно облагане от 15%, което е написано в проектозакона. Редица търговски организации и властта, обаче се разминаха по повод европейската инструкция, даваща опция за облекчения.

Експерти на КРИБ ще разработят методика за дълготрайни контракти за електрическа енергия за бизнеса, сподели Николай Вълканов

„ Това значи да бъдат позволени данъчни облекчения за основна стопанска активност 10% върху трудовите хонорари и 8% върху дълготрайните активи, което като резултат ще даде нарастване на корпоративния налог за непознатите компании, само че за сметка на това буфер или инструмент за опазване на конкурентоспособността на нашата стопанска система “, сподели Иван Михайлов - изп. шеф на Американската комерсиална камара в България.

Изключенията са за компании, които имат принос върху локалната стопанска система

„ Тоест те основават общественост влагат по места, благосъстоянието на чиновниците също е подобен факт и имат принос върху стопанската система “, съобщи още Михайлов.

Пакетът „ данъчни промени “ влезе за финално решение в пленарната зала.

Според него неналичието на облекчения, ще повреди бизнес климата у нас, ще изпрати сигнал за непоследователна данъчна политика и липса на предвидимост. Икономисти дефинират покачването на плоския налог и неналичието на изключения, като ходове водещи до „ палитра от отрицателни резултати “.

„ Може да им се постанова да понижат работните места, може да ги спре да покачват заплати нещо, което се случваше в последните години, в случай че имаш нови разноски това може да бъде направено. Може да не се отворят нови работни места “, сподели Стоян Панчев.

Попитахме финансовия министър Асен Василев - за какво липсват облекчения в законопроекта, само че към този момент няма отговор. Ако не изпълнят настояванията им, от бизнеса са подготвени на митинги.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР