Едрите земевладелци със собственост над 20 000 дка трябва да

...
Едрите земевладелци със собственост над 20 000 дка трябва да
Коментари Харесай

ВМРО иска едрите земевладелци да бъдат обложени с данък

Едрите земевладелци със благосъстоятелност над 20 000 дка би трябвало да бъдат обложени с налог. Това са действително 61 притежателя на над 4 100 000 дка земя. Това решение беше взето на съвещание на депутатите от Вътрешна македонска революционна организация в 44-ото Народно заседание, заяви Нова тв.

По този метод се основават спомагателни доходи в общинските бюджети посредством нов данъчен приходоизточник. Този налог ще докара до доходи на общините на стойност до 40 000 000 лв..

Промените би трябвало да бъдат направени с внасянето на ЗИД на Закона за локалните налози и такси на следващия ден, който прилагаме. С предлагането се цели облагането да засегне едрите притежатели на аграрни земи, притежаващи общо над 20 000 дка на територията на страната.

А ето и претекстовете за желаната смяна:

С препоръчаните допълнения в ЗМДТ се предлага да се таксуват с налог върху недвижимите парцели земеделските земи, благосъстоятелност на физически или юридически лица, когато собствеността им на територията на страната е общо над 20 000 дка. Това са действително 61 притежателя на над 4 100 000 дка земя.

Предлага се страната и общините да бъдат освободени от възнаграждение на налога. Предвижда се за земеделските земи по член 10, алинея 1 да се подава декларация за облагане с годишен налог по пример, одобрен от министъра на финансите, в двумесечен период от придобиването им. Декларацията се подава до общината/общините по местонахождението на земеделските земи, като се отбелязва общата повърхност и площта по категории земеделска земя, надлежно общата повърхност и площта по категории на територията на съответната община, когато земите са ситуирани в разнообразни общини, както и други данни, избрани от министъра на финансите.

Размерът на налога ще се дефинира от общинските препоръки с наредбата по член 1, алинея 2 в границите, избрани от закона в лв. на декар според от категорията на земята.
С предлагането се цели облагането да засегне едрите притежатели на аграрни земи, притежаващи общо над 20 000 дка на територията на страната. По този метод се основават спомагателни доходи в общинските бюджети посредством нов данъчен приходоизточник. Този налог ще докара до доходи на общините на стойност до 40 000 000 лв..
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР