Едрите земевладелци да бъдат облагани с по до 10 лева

...
Едрите земевладелци да бъдат облагани с по до 10 лева
Коментари Харесай

Представител на едрите земеделци предупреди, че законова промяна ще удари по малките фермери

Едрите земевладелци да бъдат облагани с по до 10 лв. на декар за всеки декар над 20 000 декара – това е предложение за законодателна смяна на Вътрешна македонска революционна организация, което провокира реакция от сектора.
Председателят на Асоциацията на притежателите на аграрни земи Стайко Стайков дефинира предлагането като дискриминационно и попита пред bTV за какво предлагането е дефинирано на база 20 000 декара. Той даде образец, че в Южна България 20 000 декара костват към 8 млн. лв., в Северна България цената може да стигне до 40 млн. лв.. Сега ще принудим вложителите да продават земята си и тези налози да се трансферират към дребния фермер – с наем на земя от огромни притежатели, тъй като те ще вдигнат рентата, счита Стайков.
Попитан дали е правилно, че 61 субекти (физически и юридически лица) имат 4,5 млн. декара земя, Стайков не удостовери, тъй като, по думите му, Вътрешна македонска революционна организация са гледали несъмнено в кадастри, а той нямал достъп до тях.
Реколтата не зависи от митингите, посочи Стайков по отношение на политическата конюнктура в страната. Той разяснява и думи на земеделския министър Десислава Танева, че поради митингите не се събирала годишна продукция – съгласно него, това не може да е по този начин поради тежката година, която всички поносим.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР