Едновременното командване на двама високопоставени генерали в операциите в Украйна

...
Едновременното командване на двама високопоставени генерали в операциите в Украйна
Коментари Харесай

Американски анализатори: Двама руски генерали водят войната в Украйна

Едновременното командване на двама високопоставени генерали в интервенциите в Украйна може да попречи на бъдещите съветски интервенции. До такива заключения стигнаха анализатори от Американския институт за проучване на войната (ISW).

Експерти означават, че съветският министър на защитата Сергей Шойгу е наредил на командващия Южния боен окръг военачалник войска Сергей Суровикин и на командващия Централния боен окръг генерал-полковник Александър Лапин да засилят настъпателните дейности във всички посоки. Шойгу означи също, че Суровикин и Лапин ще продължат да командват силите по източната ос. Това наподобява необичайно за анализаторите от ISW.

„ За концентриране на сили и старания от подобен мащаб е нужен единствено един доста почитан главнокомандващ. Суровикин по принцип би трябвало да командва, тъй като той е по-висок от Лапин [по ранг].... 

Неспособността на Кремъл употребява оперативната пауза за метаморфоза на структурата на съветското военно командване в Украйна и решението му, вместо да резервира краткотрайната конструкция, се показва доста необичайно “, акцентират специалистите, представени от УНИАН.

В американския изчерпателен център считат, че в последна сметка това ще се трансформира в проблем за руснаците.

„ Очевидното двойно командване на двама доста високопоставени генерали в интервенции на доста дребна територия може да попречи на съветските интервенции в бъдеще “, сподели ISW.

Превод и редакция:

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР