Едновременно Томислав Дончев и Бойко Борисов повтарят една и съща

...
Едновременно Томислав Дончев и Бойко Борисов повтарят една и съща
Коментари Харесай

Държавата се борела срещу корупцията, просто медиите не я отразявали...

Едновременно Томислав Дончев и Бойко Борисов повтарят една и съща теза - че страната също гонела корупцията, сходна на Апартаментгейт, само че това не се разбирало, тъй като просто медиите не я отразявали. Тоест методът, по който лъсна целият горен етаж на властта с недеклариран етаж и тераси за по 400 евро на квадрат, кардинално е преследван хем от " Биволъ ", хем от самата страна, само че " Биволъ " има преимуществото да е медия и по тази причина разбираме единствено за първото, само че не и за второто.
Това е най-наглата допустима неистина и то изречена в миг, в който би трябвало да има пречистване на високо равнище без никакви угризения. Властта в действителност има безчет принадлежности да заяви, в случай че е направила нещо против корупцията и поголовното трупане на парцели на ниски цени - които са ниски, тъй като се търговия с власт, а не поради благи брокери, които просто ти вършат безплатна услуга.
Ето ви първи инструмент: ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ. Както знаем във всеки един миг, в случай че фактически спипаш министър с недекларирани парцели, може просто дадеш конференция, да се похвалиш за цялата работа и медиите - бъдете сигурни - освен, че ще го отразят, само че и ще го раздухат колкото се може повече. Но никой в никакъв случай не даде сходна конференция, тъй като в никакъв случай не се случи нещо сходно. Ако министър председателят в действителност мисли, че страната прави същата работа, само че тя не е осветлена, тъй като камерите не са там - дано опише в детайли какво тъкмо прави страната, а камерите - от нас. Аз обаче си припомням друго: по какъв начин началникът на кабинета Румяна Бъчварова беше споделила, че у нас корупцията е субективно чувство. Така че ние добре ви разбираме - прокуратурата не проверява чувства.
Втори инструмент: ХВАЛБИ НА БОРИСОВ В НАЦИОНАЛЕН ЕФИР. Ние добре знаем, че министър председателят има податливост към изреждане на свършенето от кабинета, което е толкоз доста, че единствено това с Цветанов било " катран в меда " - всичко останало е мед, това е единственият катран и въпреки да не е хубаво с този катран, дай въпреки всичко да кажем и нещо за меда - автомагистралите, безработицата, контрабандата, общоприетия репертоар. Борисов към този момент толкоз държи на тая работа, че непосредствено в прав текст разгласи на Цветанка Ризова, че не останало телевизионно време да се похвали, на което тя напълно подходящо му сподели: " Друг път ". Е, в случай че страната се справяше с корупцията на най-високите етажи, дали Борисов нямаше да употребява всяка опция да тръби в утринните блокове какво е приключил? Мисля, че щеше да е огромно наслаждение и за него, и за Цацаров и за Пламен с терасата от КОНПИ. Обаче това по този начин и не се случва по елементарна причина - страната в никакъв случай не проверява висшата корупция, тъй като това значи да проверява себе си.
И Томислав Дончев, и Борисов, и Цацаров повтарят някаква омагьосана дума: ВСИЧКИ. Че корупцията била отговорност на всички и единствено, когато това бъде разбрано, тогава ще можем да се отървем от нея. Чакай и се надявай - доста по-просто е, няма всички, има органи, които би трябвало да се оправят с това и от 30 години не могат да се оправят. Всъщност единствената вяра е в медиите и единствено от медиите може да тръгне някакъв от малко малко обективен развой. Затова - с рогата напред. Който ги има. 
 
Автор: Райко Байчев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР