„Едното говорене идва на ниво вицепремиер – Корнелия Нинова, която

...
„Едното говорене идва на ниво вицепремиер – Корнелия Нинова, която
Коментари Харесай

П. Чолаков: Различни коне в изпълнителната власт дърпат България в различни посоки

„ Едното говорене идва на равнище вицепремиер – Корнелия Нинова, която продължава да отстоява позицията на Българска социалистическа партия. Ако би трябвало да бъдем съответни и почтени, от години те са срещу налагането на наказания на Русия и Руската федерация. Друга позиция, която да вземем за пример „ Демократична България “ отстоява, е, че не просто би трябвало да има наказания, а България да оказва помощ, в това число с оръжие на Украйна, която беше нападната от Русия. Вместо да имаме полифония, имаме какафония “, изясни той.

„ Министър-председателят би трябвало да балансира сред най-различни ползи. За момента е взел тази позиция във връзка с глобите. Ситуацията в самото държавно управление е много комплицирана, има разнообразни ползи и погледи “, добави политологът.

Според него няма по какъв начин да има умелост, защото имаме министър-председател, който е в политиката от месеци. По думите на Чолаков това може да се преглежда и като плюс, тъй като сме се нагледали на политици, които от 30 години се въртят в българската политика.

„ В момента господин Петков по-скоро се оправя добре, това си проличава и от социологическите проучвания, които демонстрират едно относително високо утвърждение за политиката на държавното управление, Политическа партия има относително положителни рейтинги, за момента обществото прави оценка нещата позитивно. Факт е, че цените на всичко порастват. Това може да провокира някакво обществено неодобрение и неустойчивост в страната, само че не бих правил някакви мрачни прогнози “, счита той.

Според политолога с държанието си водачът на „ Възраждане “ Костадин Костадинов се пробва да натрупа политически капитал.

„ Неговото говорене в тази обстановка също е политическо, откакто тематиката за Коронавирус позаглъхна, не че е маловажна, само че беше пометена от тематиката за войната. Социологическите организации демонстрираха, че в България спада утвърждението за съветския президент, като се има поради, че сме и страна, която е член на НАТО “, разяснява Петър Чолаков.

„ Изследване измежду страните членки на НАТО, правено 2020 година, демонстрира, че в нашата страна има най-вече фенове на президента Путин. Две години по-късно, в резултат на рецесията в Украйна, тези топли усеща понамаляха “, означи той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР