Едното дете почина по-късно в болница - въпреки усилията на

...
Едното дете почина по-късно в болница - въпреки усилията на
Коментари Харесай

Бдение със свещи в Русе в памет на нелепо загиналия от мълния 11-годишен Венци

Едното дете умря по-късно в болница - макар напъните на лекарите да го спасят, а другото е в тежко положение.

Фенове на " Дунав ", футболисти, доста деца от школата на клуба и жители възпламениха свещи и с безмълвно бдение уважиха паметта на дребния Венци и се помолиха приятелчето му да се възвърне. Хората сложиха безмълвно цветя до оградата, където беше сложена фотографията на детето, осведоми Българска телеграфна агенция.

След тежкия случай от футболния клуб " Дунав " показаха своите съболезнования и обясниха, че в случай че е имало индикация за стихия, тренировката е щяла да бъде прекъсната. Концесионерът на спортната база доктор Симеон Симеонов разяснява, че на стадиона има гръмоотводи, които действат и са минали през съответните замервания.

Инцидентът се проверява от Окръжната прокуратура в Русе. Следствените дейности са ориентирани към изясняване на всички условия, свързани с условията за сигурност на футболното игрище, съществуването и годността на мълниеносните защитни системи, положението и заземяването на електрическите тела, както и дължимото държание в това отношение на съответните лица.

По случая бе проведена и взаимна инспекция сред Регионалната дирекция за народен строителен надзор (РДНСК) и Община Русе в спортния комплекс " Дунав ". Целта е да се откри положението на мълниезащитната система въз основата. Очакват се резултатите от инспекцията.

Погребението на починалото дете ще бъде в събота. " Всеки,който познаваше Венци и желае да си вземе последно Сбогом с него може да пристигна в събота 09.30ч,църква " Света Троица ", написа майката Нора Вутова в обществената мрежа. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР