Едностранните санкции на САЩ срещу Иран подкопават иранското ядрено споразумение,

...
Едностранните санкции на САЩ срещу Иран подкопават иранското ядрено споразумение,
Коментари Харесай

Лавров призова за политическо решение на севернокорейската криза

Едностранните наказания на Съединени американски щати против Иран подкопават иранското нуклеарно съглашение, съобщи съветският министър на външните работи Сергей Лавров от трибуната на Общото заседание на Организация на обединените нации, предадоха Ройтерс и ТАСС.

Използването на едностранни наказания е нелегално и подкопава груповия темперамент на интернационалните старания . Всеки следи с безпокойствие през днешния ден все по-новите и нови ограничавания на Съединени американски щати против Иран. Те заплашват използването на съглашението по иранската нуклеарна стратегия, съобщи Лавров.
Говорейки за Северна Корея, посланик номер едно на Русия предизвести, че военната нервност води до задънена улица и до злополука, съобщи Франс прес.
Лавров: Русия е заинтересувана от нормализиране на връзките със Съединени американски щати

Лавров прикани за п олитическо решение на севернокорейската рецесия и прикани интернационалната общественост да поддържа пътната карта , препоръчана от Русия и Китай . Тя планува двоен мораториум - прекъсване на тестванията на севернокорейски балистични ракети и на севернокорейските нуклеарни опити, само че и прекъсване на американо-южнокорейските военни учения . Тази оферта бе отхвърлена към този момент от Вашингтон.
 Руският външен министър Сергей Лавров БГНЕС
Лавров сподели, че Русия разчита на градивен разговор по предлагането за разполагане на охранителна задача на Организация на обединените нации в Донбас, съобщи ТАСС. Агенцията напомня, че предлагането в тази тенденция бе направено от Русия.

Лавров след среща с Тилърсън: Диалогът сред Съединени американски щати и Русия няма опция

Руският посланик номер едно сподели, че обстановката в Сирия дава мотив за сдържан оптимизъм , съобщи ТАСС. Той напомни, че на с рещата за Сирия в Астана на 14 и 15 септември б е приключено оформянето на четирите зони за деескалация в близкоизточната страна. Договорката за тяхното основаване бе реализирана с присъединяване на Русия, Иран, Турция, Съединени американски щати, Йордания, Организация на обединените нации и с поддръжката на доста други страни, отбелязва ТАСС.

Говорейки за Сирия, Лавров прикани за почтено и неполитизирано следствие на случаите на потребление на химическо оръжие в тази страна, съобщи ТАСС. Той прикани Съединени американски щати да не щадят в Сирия организацията Джебхад ан Нусра, която Русия счита за терористична.
Тръмп: Отношенията сред Съединени американски щати и Русия са на " невиждано до момента рисково равнище "

 Руският външен министър Сергей Лавров БГНЕС
От трибуната на Общото заседание на Организация на обединените нации Лавров сподели, че НАТО се стреми да пресъздаде още веднъж климата на студената война , като се отхвърля затова от правилото за равна и неделима сигурност на пространството на Организацията за сигурност и съдействие в Европа, съобщи ТАСС.

Лавров предложи в Организация на обединените нации да стартира полемика за битка с киберпрестъпността, включително и с хакерските офанзиви. Той заяви, че Русия е подготвила план на универсална спогодба за противопоставяне на кибепрестъпността, включително и хакерството и че предлага полемиките по въпроса да стартират още на актуалната сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации.
 Руският външен министър Сергей Лавров БГНЕС
Накъде води руско-американският дипломатически спор?

Призовавам да кажем " Не " на милитаризацията на осведомителното пространство . Не би трябвало да позволяваме да се трансформира това пространство в сцена на военно-политическо противоборство, да се употребяват информационно-комуникационните технологии като инструмент за оказване на напън, за нанасяне на стопански вреди, за пропагандиране на концепциите на тероризма и екстремизма, съобщи посланик номер едно.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР