Едноличният подход на шефа на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен

...
Едноличният подход на шефа на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен
Коментари Харесай

„Политико“: Европейският американски президент – парадоксът Урсула фон дер Лайен

Едноличният метод на шефа на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен я направи приятна на Вашингтон, само че я отчужди от сътрудниците ѝ в Брюксел, написа в анализ „ Политико “. Медията просторно наблюдава визитата на германката в Съединени американски щати, срещите ѝ оттатък Океана и речта ѝ пред студенти „ Моментът на Европа “, която обаче назовават „ Ода за връзките САЩ-Европа “.

„ Вярна е поговорката, че когато се изправиш пред рецесия, виждаш кои са същинските ти другари “, споделя в словото си тя.

Според разнообразни източници от Брюксел и Вашингтон, фон дер Лайен се е трансформирала в индивида, на който американските публични лица звънят, когато желаят да беседват с „ Европа “ – изключително в случай че става въпрос за войната в Украйна.

Говори се още, написа „ Политико “, че пораства недоволното говорене вкъщи в Брюксел – от чиновници в Комисията и от представители на европейските страни, по отношение на нейния едноличен метод на взимане на решения. Склонността на фон дер Лайен към мистериозност и зависимостта ѝ от дребна група съветници, оплакват се нейните критици, влиза в несъгласие с европейската просвета решенията да се взимат с консенсус.

„ Тя не има вяра на никого, тя живее в кула “, декларира член на кабинета на еврокомисар поискал анонимност. „ Тя не гради съюзи. Понякога това може да докара до неточности, тъй като тя не изслушва хората “.

Силите на фон дер Лайен – нейната поверителност и склонността ѝ бързо да взима решения, може да са я създали приятна на сътрудниците ѝ оттатък Атлантика. Но тези същите тези черти я отдалечиха от някои от сътрудниците ѝ в Брюксел и други европейски столици.

Решението ѝ да се настани на 13-ия етаж в централата на Европейска комисия Берлемон, където някогашна баня беше трансформирана на спалня, когато тя встъпи в служба, докара до рецензии, че ръководи с „ бункерен нрав “.

По едноличния си жанр фон дер Лайен се разграничава фундаментално от предшественика си Жан-Клод Юнкер, който постоянно се допитваше до сътрудниците си преди да вземе решение. В доста връзки, тя показва американски президентски жанр на ръководство.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР