Еднократна помощ в размер на 2500 лева ще получи Любен

...
Еднократна помощ в размер на 2500 лева ще получи Любен
Коментари Харесай

Спасяват почетен гражданин с 2500 лева от бюджета

Еднократна помощ в размер на 2500 лв. ще получи Любен Попов,почетен жител на Пловдив и в предишните години гросмайстор по шахмат. Предложението за финансовата поддръжка е импортирано в локалния парламент отсъветниците на ГЕРБ, Патриотичен фронт, Съюз за Пловдив, Българска социалистическа партия и Кауза Пловдив.

Известният шахматист, печелил неведнъж редица авторитетни шампионати, е на 83години и с голям брой тежки болести.

Живее в общински апартаментзаедно с болната си брачна половинка и безработна щерка. Тримата разчитат намизерния приход от 536 лв. месечно, акцентират общинските съветници.

Любен Попов е отличен със званието " Почетен жител на Пловдив " през 2007г. за заслугите към града, който той е популяризирал като топ шахматист.Изпаднал е обаче в дълбока бедност и невъзможност, затоваразчита на поддръжка от бюджета.

Помощта ще бъде отпусната, след катопредложението се гласоподава на сесия. За още 24-ма обществено слаби пловдивчани се отпускат 11 900 лв. отградската хазна. Парите са най-вече за покриване на разноските за лекуване.

Всичкиса показали в комисията фактури. Помощите са от 200 до 1000 лв.,което съгласно наредбата за обществено подкрепяне е оптималната сума,която се дава от бюджета. Фактурите са с друга стойност.

Например заоперация на катаракта са импортирани документи за 927 лева, за слагане налеща - за 1000 лв., за интервенция на дискова херния - за 2660 лв..
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР